Sneller en goedkoper internet in Roden? Snelle check via Providercheck.nl!


 


Veel mensen in Roden betalen (te) veel geld voor hun internet abonnement. Dat is vaak niet nodig, aldus de vergelijker Providercheck.nl. De website heeft een vergelijkingsmodule opgezet waarmee het mogelijk is om binnen een minuutje te checken of internet sneller en goedkoper kan. Internet vergelijken kan hier middels een postcode check.


 


Welkomstkorting bij afsluiten nieuw abonnement


Wat veel mensen niet weten is dat ze bij het overstappen van internet abonnement flink wat welkomstkorting kunnen pakken. Providers strooien maar wat graag met voordeel, waarbij een korting tot €15 in het eerste jaar van het nieuwe abonnement geen uitzondering is.
Daarmee valt dus flink wat te besparen.


 


Internet en tv combineren
Wie nóg slimmer bespaart checkt de abonnementen van tv en internet. Naast welkomstkorting is het mogelijk om te profiteren van toffe extra’s. Daarbij kan gedacht worden aan een gratis tv-pakket, zoals ESPN Eredivisie of toegang tot streamingsdiensten als FilmBox, Canal+ films en series en Starzplay.
Ook gratis wifi-versterkers komen regelmatig in de deals voorbij. De aanbiedingen wisselen, dus het is aanbevolen om het huidige aanbod te checken en die extra voordelen in de keuze mee te nemen. Door de gratis cadeaus is het namelijk mogelijk om ook van de andere kant nog te besparen, omdat hiermee uitgespaard kan worden op een streaming abonnement.


 


Sneller internet voor een lagere prijs
Dat veel inwoners van Roden snel internet belangrijk vinden werd al eerder duidelijk. Zo zette de coöperatie ‘De Kop Breed’ zich in voor snel internet op het platteland. Momenteel wordt er nog steeds verder gewerkt aan een betrouwbare glasvezelverbinding. Door de vergelijker van Providercheck.nl te gebruiken kan iedereen zien of er al glasvezel beschikbaar is op zijn of haar adres. In sommige gevallen is het door de welkomstkorting soms zelfs mogelijk om minder te gaan betalen voor een groter internet abonnement.


 


Overstappen een simpel karwei
Het overstappen van internet en tv wordt vaak als iets lastigs beschouwd. Wanneer men eenmaal ergens ‘goed zit’, dan lijkt het onnodig om tijd te steken in het overstappen. Toch kan het aantrekkelijk zijn om op deze manier flink te besparen. Bovendien bieden de meeste providers een gratis overstapservice.
Er hoeven dan slechts wat gegevens ingevuld te worden over het huidige abonnement. De nieuwe provider zegt het oude abonnement op en zorgt ervoor dat de ingangsdatum van het nieuwe abonnement perfect aansluit. Hiermee wordt voorkomen dat iemand een dag zonder internet en tv zit.


 


Noteer de einddatum van vast contract
Na het overstappen is het overigens aan te raden om de einddatum van het vaste contract alvast in de agenda te zetten. Na de vaste periode wordt het reguliere tarief namelijk doorgetrokken, waardoor de prijs voor internet en tv maximaal is.
Wie slim bespaart stapt na verloop van de vaste abonnementsperiode opnieuw over. Hierbij kunnen dezelfde stappen gevolgd worden, waarbij via de postcode check van Providercheck snel gezien kan worden hoeveel de besparing voor de komende maanden kan zijn. Voordeel dat voor velen zonde is om te laten liggen.