-
ONR toont veerkracht maar verliest toch van Opende
4.May.2024

Op het eigen sportpark Oranje kwam ONR terug van een 0-2 achterstand. Toch zag het de gasten uit Opende met 2-3 winnen.

In een eerste helft waarin ONR niet prijs gaf was het wachten op een achterstand. Een gegeven penalty werd nog hoog over geschoten door Opende. Toch was het na een half uur spelen raak voor de uitploeg.
ONR speelde een zwakke eerste helft en mocht van geluk spreken dat de voorsprong niet uitgebreid werd.

Na rust had ONR de taak het spelbeeld te doen draaien. Echter keek het al na twee minuten in de tweede helft tegen een 0-2 achterstand aan.
Het leek een verloren wedstrijd te worden tot Leon Schievels als een duveltje uit een doosje de aansluitingstreffer wist te maken. Na een leep balletje van Hendrik Rozema schoof Schievels de bal diagonaal langs de keeper.

Schievels ontving overigens vandaag voorafgaand aan de wedstrijd een mooi aandenken aan zijn honderdste competitiegoal voor ONR. Na vandaag staat de teller dus op 101. We gaan zien op welk honderdtal Schievels eindigt!

Slechts enkele minuten na de 1-2 wist ONR de stand gelijk te trekken. Uit een toegekende strafschop wist Rik de Boer de 2-2 te maken.
Een open wedstrijd ontvouwde zich en beide ploegen zochten naar de overwinning. Een kwartier voor het eindsignaal beloonde Opende zichzelf en scoorde het de 2-3. Hierop zocht ONR nadrukkelijk de aanval en had het mogelijkheden op de gelijkmaker. Janco de Boer zag een schot rakelings langs het doel verdwijnen en ook Joseph Duku Dima schoot net naast. Een voorzet van Tim van der Meulen werd niet beroerd door Schievels. De twijfel tussen koppen of schieten werd hem fataal.
Het slotoffensief bracht geen resultaat waardoor ONR met lege handen het veld verliet. De Peendermantsjes nemen de drie punten mee naar huis.

Komende week bezoekt ONR kampioen LAC Frisia. In Leeuwarden aan ONR de taak om met een goed gevoel richting de nacompetitie te gaan.