Per 1 mei 2024 heeft een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over genomen en is hiermee de nieuwe eigenaar en aanspreekpunt.

Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als

Geen doelpunten wel veel gele kaarten tussen Grootegast en TLC

Fc. Grootegast startte aanvallend aan de wedstrijd en had al snel twee corners te pakken waaruit geen doelrijpe kansen ontstonden. In de 3e minuut gaf Marcel Gelderloos een steekpass op Kevin Houweling en liep de aanval uit op een corner. Na de korte corner van Mike Homan gaf Rowan Top de bal voor, de omhaal van Robert Kooistra ging via TLC naast. De volgende aanval liep via Robert en Rowan naar Mike die richting doel kopte, maar de keeper van TLC kon de bal pakken.
Hierna was TLC aan zet. Een verre bal op het Grootegaster doel werd gepakt door keeper Jelmer van Gorp. Een corner van TLC werd door Jelmer weggestompt. Een vrije trap van TLC aan de linkerkant van het zestienmetergebied werd over het doel geschoten. Het spel verplaatste zich naar de andere kant van het veld. Lútsen Smits speelde de bal naar Mike die doorspeelde naar Rowan Top. Rowan gaf een voorzet die gepakt werd door de keeper van TLC.
Na 10 minuten spelen ging een terugspeelbal van Marcel Gelderloos via keeper Jelmer van Gorp over de achterlijn, de corner van TLC werd door Kevin Houweling weggekopt. Een nieuwe voorzet van Rowan Top op de speelhelft van TLC spatte via de schoen van Mike Homan over de achterlijn. Daarna wist een TLC’er buitenom op te komen en een schot te lossen, keeper van Gorp bracht redding. Hierna kwam verdediger Sjac Ausma even in de problemen, maar wist hij het zelf op te lossen.
Halverwege de 1e helft was er geen Grootegaster in het zestienmetergebied om een voorzet van Jelmer Schuil af te ronden. In de 28e minuut wist keeper Jelmer van Gorp een vrije trap van TLC net over z’n doel te tikken en de door TLC kort genomen corner werd door Lútsen Smits weggewerkt. Fc. Grootegast kwam met een tegenaanval waarbij de bal via Kevin Houweling en Robert Kooistra bij Mike Homan kwam. Mike knalde de bal helaas tegen een TLC’er. Na een half uur spelen kreeg TLC links aan de rand van de zestien een vrije trap. Kevin Houweling stopte de bal en Robert Kooistra ging met een rush naar voren. Deze rush en ook een volgende actie van Robert werd door TLC beëindigd. In de 41e minuut zagen we na een mooie aanval van Grootegast het schot van Rowan Top naast het doel gaan. Inmiddels was duidelijk dat TLC ook vaak de bal wist te onderscheppen. Drie minuten voor de thee ontstond voor Albert Koers en Mike Homan een scoringskans, maar de bal ging er niet in. Doordat de verdediging van Fc. Grootegast een vrije trap van TLC weg kon koppen, brak de rust aan met nog steeds 0 – 0 op het scorebord.

De eerste aanval van Fc. Grootegast na de thee werd wegens buitenspel afgefloten. Rowan Top kwam met een mooie actie en kreeg de bal voor. Jammergenoeg was er niemand om af te ronden. Na een stevige botsing tussen Jelmer Schuil en een speler van TLC moesten beiden even worden behandeld om daarna weer verder te kunnen.
Keeper Jelmer van Gorp was weer present bij een vrije trap van TLC, hij ving de bal. Aan de overkant van het veld kon de keeper van TLC de voorgegeven bal van Rowan Top nét wegtikken. TLC nam in de 56e minuut een vrije trap. Het werd een lage bal op 25 meter van het doel waarmee keeper van Gorp geen problemen had. Er kwam opnieuw een vrije trap voor TLC, nu kopte verdediger Sjac Ausma de bal weg.
Na een uur spelen stuitte een kans voor Robert Kooistra af op de keeper van TLC. Die kon heel snel hierna een schot van Rowan Top op aangeven van Lútsen Smits net over z’n doel tikken. TLC bracht als eerste in de 64e minuut een wisselspeler in. Mike Homan liet een mooie actie zien. Hij kwam ook tot een omhaal die helaas over het doel ging. Bij Fc. Grootegast kwam in de 67e minuut een dubbele wissel. Roy van der Tuin en Rienk Tuithof namen de plaatsen van Maurits Stolk en Lútsen Smits over. Een vrije trap op 25 meter van het doel kan gevaarlijk zijn, maar werd door TLC hoog over geschoten. Bij het antwoord van Fc. Grootegast belandde de bal van Robert Kooistra op het dak van het doel.
TLC wisselde nog een speler.
Met nog 20 minuten op de klok kreeg Fc. Grootegast op links buiten de zestien een vrije trap. De door Kevin Houweling scherp genomen bal werd door de keeper geweerd. Bij een aanval van TLC kon Kevin de bal goed stoppen. Fc. Grootegast probeerde aan te dringen en kansen te scheppen. Een schot van Rowan Top in de 77e minuut kwam tegen de lat en uit een voorzet van Robert Kooistra in de 81e minuut ontstonden ook kansen, maar ze gingen er niet in. Vier minuten later pakte de keeper van TLC een kopbal van Robert na een voorzet van Rowan. Een tweetal vrije trappen van TLC troffen ook geen doel en keeper Jelmer van Gorp hield in de 88e minuut z’n doel nog steeds schoon. Mike Homan creëerde een kans die een corner werd. De door Rowan genomen corner werd ingetikt door Robert en weggekopt door TLC. Kort voor het einde van de wedstrijd kwam Rick van Dellen nog binnen de lijnen voor Albert Koers. Een kopbal van Mike na een corner van Rowan was voor de keeper van TLC. De blessuretijd brak aan. Goed ingrijpen van Marcel Gelderloos stond TLC in de weg. De keeper van TLC stompte een corner van Mike Homan goed weg en een achter draaiende voorzet van Rowan Top leverde ook geen goal op. Heel kort voor het laatste fluitsignaal kreeg TLC nog een grote kans, maar door een prima redding van keeper Jelmer van Gorp werd een doelpunt voorkomen.
Fc. Grootegast hield aan deze 0 – 0 wedstrijd slechts 1 punt over. Het spel was minder goed dan in de voorgaande wedstrijden en werd ontsierd door een aantal (veelal onnodige) gele kaarten.