Per 1 mei 2024 heeft een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over genomen en is hiermee de nieuwe eigenaar en aanspreekpunt.

Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als

VV Nieuw Roden JO11-1 wint van Bakkeveen JO11-1 met 3-2

foto

Wie dit team gevolgd had, zal opmerken dat ze gegroeid waren en dan met name als team en met Wesley van Wijk ook nog een zekerheidje hebben in het doel. De bal werd elkaar gegund en het overspelen en elkaar vinden was leuk om te zien. Daarbij was Bakkeveen een geduchte en gelijkwaardige tegenstander.

Opvallende spelers waren met name ook de twee achterhoedespelers, welke beiden luisteren naar de naam Jesse.
Er werd niet alleen verdedigend goed positie gekozen, maar qua opbouw scoorden ze een ruime voldoende! Hardwerkende middenvelders zorgden voor veel strijd. Verdedigend zaten ze er bovenop.

De drang om te scoren was zoals altijd hoog, maar er ging soms iets fout na het niet slagen van een aanval e/o balverlies. Treurmomentjes bij enkele spelers volgden en een paar seconden werd er dan niet meer meegedaan aan het spel. Met gevolg dat je snel weer op eigen helft stond met zijn allen. Dat nam niet weg dat er meerdere spelers verwoestend uit kunnen halen als de kans daar was.
Brian Wiechers bracht dan ook zijn team op voorsprong. Een gelijk opgaande strijd resulteerde al in de eerste helft in een 1-1.

Nieuw Roden kwam fris weer het veld op na de ranja. De beide Coaches konden deze gretigheid niet aan en kwamen iets later maar nog net voor het fluitsignaal stonden ze weer langs de zijlijn. De instructies waren duidelijk zo te zien. Druk op de tegenstander en wel op hun helft. De eerste corner in de tweede helft werd door Demian Meijering hoog voorgegeven waarna Zein Baioumy niet aarzelde en de 2-1 aantekende. Kort daarna was het Jesse Wiegers die vanuit de Corner de bal boven de keeper erin draaide. 3-1. Dat de wedstrijd nog niet gewonnen was bleek wel uit de aansluiting treffer van Bakkeveen. 3-2.

Hierna werd het nog spannend want Bakkeveen geloofde erin en Nieuw Roden had moeite om de bal in de ploeg houden waardoor het af en toe nog billenknijpen werd.

Het eindsignaal kwam dan ook als geroepen.

Spelers; Wesley van Wijk, William de Koning, Daphne Kooiker, Demian Meijering, Jesse Smit, Brian Wiechers, Jesse Wiegers, Zein Baioumy, Rixt van Bergen, Tigo Bos.