Per 1 mei 2024 heeft een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over genomen en is hiermee de nieuwe eigenaar en aanspreekpunt.

Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als

kv Noordenveld wint eerste wedstrijd in de overgangsklasse in Assen.

Afgelopen zaterdag 6 april stond de eerste veldwedstrijd van dit voorjaarsseizoen van de eerste Mastselectie in de overgangsklasse op het programma. De oranje tijgers van trainer/coach Jesper van Haastrecht speelden in Assen tegen AVO. Na een 7-10 ruststand, wist Noordenveld deze voorsprong in de tweede helft vast te houden. Toen scheidsrechter van Veen het einde van de wedstrijd floot stond er een keurige 12-15 overwinning voor de korfbaltrots uit Roden op het Assense scorebord. Jesper van Haastrecht : ‘ Voordat Noordenveld 1 aan mocht treden tegen AVO 1 in Assen was het vroeg in de middag eerst de beurt aan Noordenveld 2. Zij moesten het in Friesland opnemen tegen het ervaren team van Heerenveen 3. Na 2 kampioenschappen (najaar veld én zaal) wist de ploeg dat ze vandaag echt weerstand zouden krijgen. De ploeg begon fantastisch en wist de wedstrijd vakkundig uit te spelen en met 1 punt verschil over de streep te trekken. Een knappe 15-16 winst in de reserve 1e klasse.
Noordenveld 1 wist ook dat het een zware kluif zou worden, als promovendus (kampioen najaar veld) moest de ploeg het opnemen tegen de de kampioen van de Zaal-Overgangsklasse AVO.
De ploegen gingen gelijk op in de eerste 10 minuten. Na de 4-4 was het echter Noordenveld dat brutaal de voorsprong in handen nam, en uitliep naar een 4-10 voorsprong. Vooral verdedigend had de ploeg de wedstrijd onder controle. Helaas verslapte Noordenveld 1 vlak voor rust waardoor AVO in de laatste twee minuten toch drie goals wist te maken. (7-10).

Na rust waren de doelpunten nog schaarster dan voor rust. De harde wind én het geconcentreerde verdedigen van beide ploegen zorgden ervoor dat de tweede helft in een 5-5 gelijkspel eindigde. Waardoor Noordenveld 1 als winnaar het veld kon verlaten en de eerste punten in de Overgangsklasse mee naar Roden kon nemen.

Scores kv Noordenveld 1 : Nienke Bolt 6, Sven Stobbe 5, Jaap de Boer 2, Lianne Bangma 1 en Evelien Tepper 1.