Leerlingen CBS De Hoeksteen duurzame ondernemers in de dop!

 

 

Elke dinsdagochtend is het een drukte van belang in de Beleeftuin van de Hoeksteen en in de keuken van de school.

 

 

Samen met een grote groep vrijwilligers en tuinjuf Theresia Jager gaan elke week de kinderen van de school aan de slag in de eigen Beleeftuin van de school. 

 

 

Zo werden er gisteren door de leerlingen van groep 7a peren, appels en sperziebonen geplukt. Deze werden vervolgens verkoop klaar gemaakt. 

Een gedeelte van de oogst wordt namelijk elke dinsdagmiddag op het schoolplein verkocht.

 

 

Op deze manier leren de kinderen hiervan een stukje ondernemerschap. 

Wat is een goede prijs, hoe zorg je ervoor dat de producten er aantrekkelijk uitzien? Maar ook het vak rekenen komt aan bod (hoeveel gram per zak sperziebonen, wat kost het als iemand 6 peren moet afrekenen en wat te denken van spelling: wat is de juiste spelling van de producten die je verkoopt..

 

Duurzaamheid en voedselverspilling is landelijk een hot item. 

Volgende week is het de: Samen tegen voedsel verspillingsweek  

Voedsel wordt er niet verspild op de Hoeksteen.

 

Zo werden de 'valappels' gisteren door de kinderen van de Hoeksteen verwerkt tot appelmoes.  De kinderen leren dat biologische appels er misschien niet allemaal perfect uit zien, maar wel perfect kunnen smaken.  Uiteraard werd de zelfgemaakte appelmoes ook verkocht in de verkoopkraam van de school.  

En hoe fantastisch is het dan voor de kinderen om te zien dat hun zelfgemaakte appelmoes verkocht wordt en ook de andere producten uit de Beleeftuin. Dan wordt het leren betekenisvol en snappen kinderen dit wel, terwijl rekenen uit een werkboek voor sommige kinderen soms niet lukt.

 

Leren met hart, hoofd en handen dat doen ze op de Hoeksteen.

 

 

Meer weten over ons tuinproject of wilt u een donatie geven (kan ook in de vorm van bijvoorbeeld het schenken van bloembollen) neem dan contact op met Theresia Jager t.jager@quadraten.nl