Wat een ongelofelijk sip ingezonden stuk op deze site van 17 juli jl. met als titel:


(druk op de link om het ingezonden stuk te lezen)

 

 

Kern van het verhaal is dat wel wordt onderkend dat er gebouwd moet worden, maar niet op deze plek. Zoals meestal het geval, ook hier heeft men weer last van het NIMBY-syndroom.

Geen enkel echt inhoudelijk argument wordt naar voren gebracht waarom het bouwplan op deze plek niet door zou kunnen gaan. Naast algemeenheden als aantasting van natuur en landschap, te dicht bij het Mensingebos, de verplaatsing van vv. ONR en de verkeersafwikkeling, zijn de pijlen vooral gericht op de verantwoordelijk wethouder.

 

 

Wij leven in een klein land met misschien wel te veel inwoners, maar willen we onze kinderen, kleinkinderen en medelanders een dak boven het hoofd bieden, dan zal er hoe dan ook gebouwd moeten worden. We laten onze kinderen toch niet in de kou staan.

Waar we ook willen gaan bouwen, er zal altijd aantasting van de omgeving plaatsvinden, en meer mensen betekent meer verkeer.

 

 

Natuurlijk vind ik het ook jammer als hier gebouwd zou worden, maar in het ingezonden stuk prevaleert meer het eigen belang dan het algemeen belang.

Als bouwplan Roden Zuid tot gevolg heeft dat vv ONR verplaatst moet worden, is dat bijzonder spijtig, maar een gevolg van democratische besluitvorming. Het is dan wel de verantwoordelijkheid van het gemeentebestuur om te zorgen dat in goed overleg een passende oplossing wordt gevonden.

 

 

En ja, het bouwen van een nieuwe woonwijk met misschien wel 400 woningen, zal een toename van het verkeer met zich brengen. Ik wil dat absoluut niet bagatelliseren, maar het kan ook binnen de perken blijven als voor het boodschappen doen niet altijd de auto wordt gepakt en de kinderen niet met de auto naar school gebracht worden. Er zijn genoeg alternatieven voorhanden, ook voor het woon-werkverkeer, die de verkeersdruk binnen de perken kunnen houden.

 

 

Hoewel het huidige bestuur absoluut niet mijn favoriete college van B&W is, ben ik blij dat er verantwoordelijkheid wordt genomen om de 'woningnood' aan te pakken.

 

 

Het is niet zo dat als burgers inspreken, bezwaar maken of wat dan ook, betekent dat ze gelijk krijgen. Bij het lezen van het stuk komt deze gedachte wel bij mij boven.

 

 

Het verantwoordelijke bestuur dient zorg te dragen voor een goed ingericht participatieproces. Alle standpunten moeten worden meegenomen in het besluitvormingstraject. In een democratische rechtsstaat als Nederland is het verantwoordelijkheid van de door ons gekozen bestuurders om alle belangen af te wegen en tot een verantwoord besluit te komen. 

 

 

K.R. Klaassens

Roden