-
Roner die veroordeeld is voor seksueel misbruik van kleuter op straat in Roden zou zich ook hebben vergrepen aan zijn nichtje
9.Jul.2024
Er ligt opnieuw een aangifte tegen Peter O. die in april 2022 werd veroordeeld voor het seksueel misbruiken van een kleuter in een steegje in Roden. De man kreeg destijds 1,5 jaar cel opgelegd en tbs met voorwaarden.
Vandaag verlengde de rechter de tbs-maatregel met twee jaar. Tijdens de tbs-zitting werd duidelijk dat de man opnieuw verdachte is in een zedenzaak. Er ligt een aangifte tegen de man van het mogelijke misbruik van zijn nichtje. De ouders deden enkele maanden geleden aangifte.

 

Geen herinneringen

O. ontkent het niet, maar weet zich niets te herinneren van deze aantijging. Volgens zijn advocate Tineke Pieters gaat het om een incident ver voor de veroordeling van O. in 2022. Het kwam tijdens een onderzoek in kader van de behandeling van O. aan het licht. O. moet hier nog over worden gehoord.
Daarnaast benadrukt Pieters dat O. goed meewerkt aan zijn behandeling. "Hij is open", zegt de raadsvrouw. O. erkende tijdens de behandeling dat hij toch seksuele gevoelens koestert bij kleine kinderen. Daardoor is ook pedofilie toegevoegd aan de gevonden stoornissen.

 

Opzienbarende zaak

De zedenzaak in 2020 in Roden zorgde voor veel angst en onrust. Het 4-jarig meisje liep met een vriendinnetje vanuit een speeltuin naar huis. In een steegje kwamen de meisjes O. tegen. O. had zijn geslachtsdeel uit zijn broek hangen. Daarna misbruikte hij de kleuter.
O. werd uiteindelijk in februari 2021 aangehouden en ruim een jaar daarna veroordeeld. O. wilde het meisje niet misbruiken, zei hij destijds. Hij wilde haar alleen zijn geslachtsdeel laten zien. Maar dat liep anders af.
 
Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.