-
Zwemteam Kort door de Bocht
8.Jul.2024

Zwemteam Kort door de Bocht

 

Voor het zesde jaar gaat zwemteam ‘Kort door de Bocht’ uit Roden de sportieve uitdaging aan om voor het UMCG kanker researchfonds zoveel mogelijk geld bij elkaar te zwemmen. Natuurlijk is het een sportieve uitdaging, maar wij doen ook mee om het goede doel te steunen. Het kankeronderzoek heeft als doel kanker te voorkomen, meer genezing mogelijk te maken en de kwaliteit van leven met kanker te verbeteren. Kanker kent geen leeftijdsgrenzen. Iedereen kent wel iemand met kanker, in de familie, vrienden of kennissenkring. Iedere, door ons zwemmers, opgehaalde euro gaat rechtstreeks naar UMCG kankeronderzoek.

 

Van links naar rechts: schipper Harrie Dijkema, Cees Perdok, Ettie Bos, Henk-Jan Hofman, Gerard-Jan Booij, Yvon van Diemen en Ferdi Hendriks.

 

Zaterdag 31 augustus 2024 zwemmen wij in estafette vorm van Zoutkamp naar Groningen over een afstand van 35 km door het Reitdiep. Vanaf de start s ’morgens om 5.30 uur in Zoutkamp zwemmen we via Electra, Roodehaan, Aduarderzijl, Garnwerd en Dorkwerd om vervolgens langs de Noorderhaven richting de Kijk in ’t Jatbrug uiteindelijk te finishen in de Oosterhaven. Waar we dan met veel plezier gebruik maken van de hottubs aldaar aanwezig. (stiekem kijken we daar nu al naar uit!!)

 

Ons team bestaat uit Ettie Bos, Ferdi Hendriks, Gerard Jan Booij, Cees Perdok, Yvon van Diemen en Henk-Jan Hofman. De gemiddelde leeftijd van het team is tegen de 60 jaar. Net als voorgaande jaren zal schipper Harrie Dijkema met zijn boot ons begeleiden tijdens onze zwemtocht.

 

In totaal hebben wij de afgelopen vijf jaar 25.000 euro bij elkaar gezwommen. Hoe mooi zou het zijn als we dit kunnen aanvullen tot 30.000 euro. Om dit te kunnen verwezenlijken hebben we uw financiële bijdrage uiteraard weer hard nodig.

 

U doneert en wij zwemmen!!

Doneren kan door kopiëren van deze link: https://www.groningenswimchallenge.nl/deelnemers-teams/team/?t=138

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.