-
Wieler meerdaagse in Peize om niet snel te vergeten
6.Jul.2024

Wieler meerdaagse Noordenveld/Westerkwartier in Peize.

 

Afgelopen vrijdagavond was het de beurt aan Peize om de Wieler meerdaagse Noordenveld/Westerkwartier te ontvangen. Het zou een avond worden om niet gauw te vergeten en dat niet alleen door de regen.

 

Het was aan de dames om als eerste te starten in een race over 45 ronden. Melissa Wijfje start in de Gele leiders trui en de vraag was natuurlijk of ze hem kon behouden? Uiteindelijk ontstond er een kopgroep en een groepje achtervolgers. Maar de drie voorop konden niet meer bijgehaald worden en zo werd Sanne Bouwmeester eerste, Britt Knaven tweede en de derde plaats ging naar Petra Welmers. Melissa Wijfje werd vijfde maar had genoeg punten om het geel te behouden. De Paarse leiderstrui kwam om de schouders van Wendy Oosterwoud.

Na de prijsuitreiking kwam men er ineens achter dat vergeten was de dames een bos bloemen te geven. Dus werden gauw de dames weer terug geroepen.

 

Om kwart voor acht was het de tijd voor de heren om van start te gaan. Inmiddels was het al een tijd niet meer droog en de motregen bleef maar komen. Met 72 ronden op de teller gingen de heren toch van start. Het parcours werd er niet beter op wat ook resulteerde in meerdere val partijen. Maar dat er hard gereden werd was wel duidelijk waarbij de groep koplopers het peloton inhaalde. Hij door braak de kopgroep in tweeën waardoor er verwarring in de baan ontstond. Volgens sommige rijders in de tweede groep waren hun de koplopers. Dit bleek niet het geval, omdat de computer die bij houdt wie wanneer over de lijn komt, aangaf dat de eerste groep de koplopers waren. Dus ergens zijn de achtervolgers niet scherp genoeg geweest blijkbaar. En omdat de regen maar bleef komen werd er besloten om de race met 20 ronden in te korten. Uiteindelijk werden de achterliggers met nog 10 ronden te gaan af gefinisht. En moesten de twee resterende groepen het gaan uitmaken wie er zou gaan winnen. Uiteindelijk was het Wessel Lange die de snelste was, tweede werd Eskil Huiting en als derde kwam Karst Hayma over de lijn.

 

Tekst Theo Kompier

Foto’s © Amanda en Theo Kompier

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.