-
Ready2Race Dikke Banden race in Peize.
6.Jul.2024

Ready2Race Dikke Banden race in Peize.

 

Ready2Race biedt laagdrempelige events aan voor kinderen om kennis te maken met de wielersport. Plezier en veiligheid staan hier altijd voorop. Van een Dikke Banden Race tot een schoolclinic voor leerlingen in het basis- en het voortgezet onderwijs. En in dit geval een Dikke Banden race in Peize.

 

De eerste groep die van start ging waren de 2 en 3 jarigen met loopfiets. Gestart bij de bakker voor de deur richting de Hoofdstraat naar de finish. Leuk om te zien hoe sommige van die kleintjes best al fanatiek zijn.

 

Daarna was het de beurt aan de 4 en 5 jarigen (groep 1 en 2 basisschool). Deze kinderen reden een volle ronde over het parcours van iets meer dan 1km. In de stromende regen kwam de winnaar met grote voorsprong over de finish lijn.

 

De laatsten die van start gingen waren twee groepen. De groep 6 en 7 jaar (groep 3 en 4 basisschool en de groep 10,11 en 12 jaar (groep 5,6,7 en 8 basisschool) De eerste groep moest ook een ronde afleggen en de laatste groep moest twee ronden afleggen

 

Ik ben altijd iemand die vergeet papier en pen mee te nemen om notities te maken. En hoewel ik de lijst met namen van de organisatie had gekregen, heb ik geen namen van de winnaars. Maar gezien het weer zijn alle kinderen die meegedaan hebben winnaars. Want ga maar eens fietsen in de stromende regen. Grote Klasse!!

 

Tekst Theo Kompier

Foto’s © Amanda en Theo Kompier

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.