-
Eis: 18 maanden jeugddetentie en jeugd-tbs onder ander voor inbraak in Roden
4.Jul.2024
Voor onder meer een overval op de McDonald's in januari vorig jaar in Emmen is tegen de 18-jarige Daniël T. anderhalf jaar jeugddetentie en jeugd-tbs geëist. T. was destijds lid van een jeugdbende in Emmen, schrijft RTVDrenthe.
De zaak van T. was de laatste in de rij van de bendeleden die door de rechter werd behandeld. De zaak verliep vandaag achter gesloten deuren, omdat T. ten tijde van de daden nog minderjarig was. De bendeleden gingen in verschillende samenstelling op pad om gewelddadige diefstallen te plegen.
Dit mondde uit in een fatale steekpartij in de jeugdzorginstelling Yorneo in Emmen. Begeleidster Marit (26) werd begin vorig jaar werd doodgestoken. T. was niet bij de steekpartij aanwezig. Wel was hij bij de overval op het fastfoodrestaurant, waarbij werd geschoten.

 

Dat deed hij samen met de nu 17-jarige Jenairo H. uit Ruinerwold. H. stak een week later zijn begeleidster Marit dood. H. kreeg hiervoor twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs opgelegd. T. stond naast de overval ook terecht voor bedreiging met een vuurwapen in februari in Assen.
Het Openbaar Ministerie (OM) vindt dat T. ook verantwoordelijk is voor een mishandeling van een vrouw in Assen, een straatroof in Veenoord en een inbraak in mei 2023 in Roden. Tijdens de inbraak werd een geldkist met 10.000 euro weggenomen. De zaak van T. werd nu pas behandeld, omdat een psychiater nog moest worden gehoord over het onderzoek van T.
Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.