-
Videoclip door 'songwriters' van Interzorg De Hullen gepresenteerd
4.Jul.2024

Presentatie videoclip door ‘songwriters’ van Interzorg De Hullen

“De Hullen, daar zit zeker muziek in!” Een creatieve gedachte van een aantal welzijnscoaches van Interzorg De Hullen dit voorjaar. Daarom werd in april begonnen met het schrijven van een lied en op vrijdag 17 mei werd zelfs een heuse videoclip opgenomen met een grote groep zingende bewoners. Nu is deze bijzondere videoclip klaar en is vandaag de première.

 


Positieve werking muziek
Uit onderzoek blijkt dat muziek een positieve werking heeft op bijvoorbeeld mensen met dementie. Daarom zet Interzorg muziek in als onderdeel van zorg en behandeling. Zo wordt regelmatig samen gezongen. Dat is niet alleen fijn voor cliënten maar ook voor naasten die vaak ook meezingen. Daarnaast worden er diverse muzikale activiteiten georganiseerd zoals kleine concerten in de huiskamers. Zonder de financiële steun van Stichting Vrienden van Interzorg, die in 2024 voor Meer Muziek in Huis gaan (zie ook www.vriendenvaninterzorg.nl), was het maken van deze videoclip niet mogelijk geweest. Dit goede doel was dan ook de aanleiding voor welzijnscoaches Karin Bos en Denise Riemersma te onderzoeken wat er nog meer te organiseren was op het gebied van muziek.

 

Songwriters
Beide dames wilden vooral ook wel eens wat anders en dat mocht best hip zijn. Iets dat de kleinkinderen van veel bewoners ook zou aanspreken. Karin en Denise dachten vooral in mogelijkheden en benaderden mensen in hun omgeving om mee te denken en helpen. Zo werd Bert Solo, allroundzanger en entertainer, benaderd voor het maken van een lied en René Ruiter van De Zijlen zei al gauw ‘Ja’ tegen het opnemen en produceren van een videoclip. Ook Coos Grevelink van Undercoverstudio Undercover was enthousiast, Muziekcentrum Akkoord was ook positief en leende enkele instrumenten. Dat is het mooie van een dorp, iedereen kent wel iemand die graag iets voor een ander wil doen en uiteindelijk zijn het niet alleen de bewoners die genieten.

 

Videoclip klaar!
En na al het harde werk is de videoclip nu klaar en werd deze aan het grote publiek getoond! En wat reageerde men enthousiast. Het harde werken werd zeker beloond. Na de presentatie werd er dan ook heel hard geklapt voor de muzikanten van de Hullen.

De videoclip gaat regelmatig getoond worden in De Hullen, maar zal ook via de sociale media worden verspreid.

 

Meer muziek!
Zoals gezegd levert muziek een positieve bijdrage op vele vlakken. Echter vergt dit ook de nodige financiële middelen. Door deze videoclip hoopt De Hullen, en Interzorg in het algemeen, dat er meer aandacht komt voor het belang van muziek en wat dit voor positief effect op mensen heeft. De Stichting Vrienden van Interzorg werkt hier graag aan mee, maar kan dit niet alleen! Steun daarom de stichting met een financiële bijdrage. Dit kan op verschillende manieren. Alle informatie op: www.vriendenvaninterzorg.nl

 

Over Interzorg

Interzorg biedt verschillende vormen van zorg, behandeling, service en wonen. Thuis met Interzorg Wijkzorg, of op één van de negen locaties in Noord- en Midden-Drenthe: Anholt, De Driemaster, Hendrik Kok, De Hoprank, De Hullen, Kornoeljehof, Nieuw Graswijk, De Slingeborgh en De Wijde Blik. Lees meer over Interzorg op www.interzorg.nl

 

Foto's©-video Roel Lubbers

 

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.