-
Wethouder Alex Wekema overhandigd AED aan voorzitter van Camping Meerzicht
4.Jul.2024

AED geïnstalleerd bij Meerzicht.

 

Vandaag was het zover en werd de AED door wethouder Alex Wekema overhandigd aan de voorzitter van Camping Meerzicht. De aanvraag door Meerzicht bij de gemeente was snel voor elkaar en wordt volledig gesubsidieerd door de gemeente. Mede omdat de gemeente ook wel het belang er van ziet om een AED in de buitengebieden van de gemeente te hebben. De dichtstbijzijnde was namelijk 5km verder weg.

 

Door inzet van vrijwilligers van Natura2000 voor de Onlanden/Leekstermeer en Vereniging Parkbelangen Meerzicht is de aanvraag tot stand gekomen. En met een jaarlijks bezoek van 65000 mensen in het gebied was het van groot belang dat er een AED zou komen. In 2019 hebben Drentse gemeenten uitgesproken dat zij een dekkend netwerk willen hebben in de provincie. Met Hartveilig Drenthe en HartslagNu zijn ze hard op weg om dit te realiseren, ook vanaf nu bij het Leekstermeergebied.

 

Er was ook nog ander groot nieuws te vermelden door Vereniging Parkbelangen Meerzicht. Zoals velen misschien nog wel weten was er veel commotie een aantal jaren geleden toen Europarcs Meerzicht overnam en de vaste bewoners weg moesten. Uiteindelijk kwam het tot een samenwerking tussen de Vereniging en Europarcs. Maar nu vandaag werd bekend gemaakt dat Vereniging Parkbelangen Meerzicht per 1 Juli volledig de eigenaar is geworden van Meerzicht. En met mooie nieuwe plannen treden zij vol moed de toekomst tegemoed.

 

Tekst en foto’s© Theo Kompier

foto
foto
foto
foto
foto
Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.