-
Emotionele inspreekavond voor ONR tijdens oordeelsvomende vergadering
4.Jul.2024

Woensdagavond 3 juli vond er een oordeelsvormende vergadering plaats in de raadzaal van de Gemeente Noordenveld. Tijdens deze vergadering werd o.a. het besluit  voor huisvesting ONR voorgelegd.

 

Secretaris mevrouw Hummel nam vol emotie het woord. Ze moest helaas mededelen dat de voorzitter Frits van Hell zijn taken heeft neergelegd, mede door deze situatie wat hij zich erg persoonlijk aantrekt. Na eerdere gesprekken met de wethouders en fractieleden van de raad is er nog steeds geen passende oplossing. Ze noemt nu ook dat verplaatsen van hun sportpark geen optie meer is, net als het samengaan met vv Nieuw-Roden, ook niet op een nieuwe locatie. Als er op een andere locatie samengegaan moet worden dan vindt ze namens ONR, dat dit voor alle voetbalverenigingen geldt. Mevrouw Roede, voorzitter van stichting G-voetbal voegde er aan toe dat ze het voelt alsof er alleen gehoord wordt, maar niet geluisterd. Voor deze speciale doelgroep moet zorgvuldig gehandeld worden en er wordt geen onderzoek gedaan. Ze bevestigen beiden, namens ONR en G- voetbal, dat ze voor handhaving op huidige locatie gaan. Voor hun gevoel is er nog te weinig onderzoek gedaan naar deze mogelijkheden. Ze maken zich dan ook ernstige zorgen dat dit het einde zal betekenen van deze prachtige vereniging.

 

Jos Darwinkel gaf namens het college aan dat verplaatsen naar locatie ‘Beukenhof' geen optie is i.v.m. al het groen en wonen daar. Het ligt hem zwaar op de maag om te zeggen dat de huidige locatie ook geen optie is. Hetzelfde als voor de manege, die ook gaat verhuizen. Hier is een win-win situatie gevonden met een nieuw complex aan de Esweg. Hij geeft toe  niet blind te willen zijn voor andere alternatieven als die er zijn. Dan moeten hier goede argumenten komen die wij nu niet in beeld hebben. Hij wil geen valse verwachtingen wekken. Hierover willen we graag met de clubs door spreken en de ervaring van de KNVB qua samenwerken tussen clubs hierbij betrekken. De meerderheid van de raad gaf wel aan voor een samenwerking op het sportpark van voetbalvereniging Nieuw Roden te gaan.

 

Reactie vanuit ONR

"Wij vragen alleen om een passende oplossing voor ONR en de Stichting. De Stichting heeft veel geïnvesteerd in hun eigen kunstgrasveld en heeft een huurcontract tot 2033. Ook daar is nog geen oplossing voor bedacht. De afgelopen maanden hebben we veel tijd en energie gestoken in het meedenken over mogelijke oplossingen zelfs voor andere locaties. Tot nu toe heeft dit tot niets geleid.
Wij vinden hiervoor bij zowel het college als bij een groot deel van de raad geen luisterend oor.
Wij hebben een ander beeld bij het participatiebeleid van de gemeente Noordenveld.
Wij vinden dat de gemeente met een voor ons acceptabele oplossing moet komen. Zij zijn wat ons betreft aan zet.
We vragen om een onderzoek op de eigen locatie en/of een goed alternatief op een vergelijkbare locatie.
Pas dan gaan we weer aan tafel."

 

Tekst©? Coby van Zanten/ Foto's© Stefan Wendel

 

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.