Grote verschillen benzineprijs in Drenthe: tot 23 euro verschil voor volle tank


 


Moet je binnenkort weer tanken? Hoeveel je precies kwijt bent aan brandstofkosten verschilt sterk per pomp. In Drenthe kost de goedkoopste benzine je momenteel € 1,789 per liter, terwijl je bij de duurste tankstations van de provincie tot € 2,249 per liter betaalt. Een verschil van 46 cent, wat op een volle tank van 50 liter maar liefst € 23 kan schelen. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van Petrolview.  


 


“De afgelopen jaren is de benzineprijs al flink gestegen. Het is daarom goed om te weten wat het duurste en goedkoopste tankstation van ons land is. Met andere woorden waar moet ik wel of niet tanken”, zegt Menno Dijcks auto-expert bij Independer. 


 


Ook grote prijsverschillen binnen dezelfde gemeente


Binnen de provincie zijn er grote prijsverschillen voor benzine, en zelfs binnen dezelfde gemeente is het vaak verstandig om de brandstofprijzen te vergelijken voordat je gaat tanken. Op lokaal niveau zijn de grootste benzineprijsverschillen te vinden in De Wolden.


Bij de goedkoopste pomp betaal je binnen deze gemeente € 1,809 per liter, bij de duurste moet je momenteel € 2,239 aftikken. Een verschil van 43 cent en op een volle tank van 50 liter scheelt dat € 21,50. Ook in Aa en Hunze (€ 17,50), Westerveld (€ 16,50) en Coevorden (€ 15,50) zijn er grote prijsverschillen tussen de verschillende tankstations, wat op een volle tank flink wat geld kan schelen. 


 


Hier vind je de goedkoopste benzine van Drenthe


Het goedkoopste tankstation van de provincie (en zelfs van heel Nederland) staat in Rogat, een dorp in de gemeente Meppel. Bij de pomp Fieten Olie betaal je € 1,789 per liter benzine. Ter vergelijking: bij het duurste station van Drenthe moet je voor dezelfde hoeveelheid brandstof € 2,249 afrekenen. De goedkoopste tankstations in Drenthe zijn als volgt:


  1. 1. Fieten Olie (Rogat, Meppel): € 1,789 per liter benzine

 2. 2. Supertank (De Wijk, De Wolden): € 1,809 per liter benzine

 3. 3. Esso Express (Diever, Westerveld): € 1,879 per liter benzine

 4. 4. Timmerman (De Wijk, De Wolden): € 1,899 per liter benzine

 5. 5. Tamoil Express (Peizermade, Noordenveld): € 1,899 per liter benzine

 6. 6. De Valderse (Dwingeloo, Westerveld): € 1,899 per liter benzine

 7. 7. BP Koops (Havelte, Westerveld ): € 1,899 per liter benzine

 8. 8. De Haan (Hoogeveen): € 1,899 per liter benzine

 9. 9. Komas (Hoogeveen): € 1,899 per liter benzine

 10. 10. Avia (Peize, Noordenveld): € 1,899 per liter benzine

 11. 11. Tango (Rolde, Aa en Hunze): € 1,899 per liter benzine


De peildatum voor dit onderzoek was 23 en of 24 juni 


 


Besparen doe je door te tanken op een industrieterrein


“Het is vaak lekker makkelijk, je stopt bij een bemande pomp op de snelweg voor een kop koffie, broodje en een tankbeurt. Maar dan zijn niet alleen de snacks een extra kostenpost.   


De benzine en diesel zijn namelijk vaak ook flink duurderHet loont vaak op door te rijden naar een onbemande pomp verder van de snelweg. Vaak liggen de prijzen bij pompen bij industrieterreinen het laagst”, aldus Menno Dijcks auto-expert bij Independer. 


 


Over het onderzoek


Voor dit onderzoek is gekeken naar de 3.093 tankstations waarvan er een tankbeurt is geregistreerd op 23 en/of 24 juni. Dat is gedaan op basis van data van Petrolview, dat is één van Europa’s grootste leveranciers van benzinepompdata.