Nuttige informatiebijeenkomst over aanleg rotonde Dwazziewegen/ N372 Roden 


 


De gemeente Noordenveld en de provincie Drenthe werken samen aan het verbeteren van de verkeersveiligheid op de N372 van Roden bij de kruising met de Dwazziewegen. Er zijn regelmatig verkeersongelukken gebeurd en daarom willen ze de weg veiliger maken door de aanleg van een rotonde.


 
Wethouder Robert Meijer presenteerde namens de gemeente samen met Patrick Bottema van de provincie Drenthe het schetsontwerp aan belanghebbenden in de omgeving. Voordat deze verder wordt uitgewerkt kon er op deze avond  aangegeven worden waar  zij rekening mee moeten houden en konden er vragen worden gesteld.


 


De gegadigden namens dorpsbelangen Roderwolde/ Foxwolde/ Sandebuur/ Maatlanden noemden het “een lang gekoesterde wens die uitkomt”. Met name voor de veiligheid van de fietsers. De buurtvereniging Haarveen/ Haarveensedijk maakt zich nog wel zorgen over het gedrag van bestuurders op de rotonde, met name over het aangeven van richting. Maar zijn ook erg positief over de aanleg.


 


Ook een ongeruste bewoonster van Roden was aanwezig om te horen wat er gaat gebeuren. Ze maakt dagelijks gebruik van de N372 en is met name door de ongelukken gewoon bang geworden. Ze rijdt liever om, dan dat het haar haar leven zou kosten. Ze is ook erg content met het bericht over de rotonde.


 


Als alles vlotjes verloopt kan er medio mei 2025 een start worden gemaakt aan de aanleg. Mocht u meer willen weten of heeft u nog vragen of opmerkingen? Kijk dan op https://www.provincie.drenthe.nl/ of stuur een mail naar