Roden - Het was een gewone donderdagavond rond 20.20 uur toen een wandelaar aan de Veldbies in Roden een verdacht object in het water opmerkte. Het pakketje dreef deels ondergedompeld, vastgeklemd tussen waterplanten en takken. De bewoner aarzelde geen moment en waarschuwde de lokale autoriteiten.


 


Het was iets langwerpig en was gewikkeld in zwart plastic, dicht gemaakt met ductape. Alle hulpdiensten rukten meteen uit, want er kon van alles inzitten. Veel mensen uit de buurt kwamen kijken wat er in godsnaam in kon zitten.  Binnen korte tijd arriveerde een politieteam ter plaatse om de situatie te beoordelen.


 


De brandweer van Roden en mannen van de  tankautospuit, afgekort TS, hebben het voorwerp uit de sloot weten te vissen en op het grasveld gelegd. Daarna werd het open gemaakt en bleek er iets van hooi of gras in te zitten. Het stonk verschrikkelijk. 


 


Buurtbewoners  speculeren over hoe het pakketje in het water is beland en wie de oorspronkelijke eigenaren waren. Er gaan geruchten dat het pakketje misschien bewust verborgen of dat het per ongeluk is verloren.


Foto's© Danny Rutjes,Sven Loer,Jelte Haumersen & Laura Ottens