Mozaiekbankje door en voor Interzorg De Hullen


 


Met héél véél enthousiasme zijn een groot aantal cliënten, vrijwilligers en medewerkers van Interzorg De Hullen exact een jaar gelden begonnen met het ontwerpen van een mozaiekbankje. En niet zomaar een bankje, maar eentje die goed past bij Roden. Immers Interzorg De Hullen staat midden in dit mooie Drentse dorp.


 


Daarom werd er gestart met een echte brainstormsessie over wat nou typisch iets ‘Rôners’ is. Het duurde maar even en de verhalen kwamen los. Er was ook zoveel te vertellen over Roden en zijn bijzonderheden. Uiteindelijk hebben heel veel onderwerpen het dan ook niet gehaald, want niet alles past op het bankje.


 


Kunstencentrum
Onder leiding van kunstenares Sonja Leutingholff, van Kunstencentrum 38, werd het definitieve ontwerp bepaald. Met veel plezier heeft zij dit mooie project, van ontwerp tot oplevering, met iedereen doorlopen en zijn we door haar enthousiasme nu regelmatige bezoekers van Kunstencentrum 38. Zo heeft ze er bijvoorbeeld voor gezorgd dat een creatieve bewoner haar schilderijen mocht exposeren. Een hele fijne samenwerking en daar zijn we erg dankbaar voor!


 


Gouden regel
Met veel enthousiasme en soms wat frustratie…. “wat veel steentjes…en ohh wat zijn ze klein”, is het gelukt om dit project tot een goed einde te brengen. Mede door de ook hier gehanteerde gouden regel: vele handen maken licht werk! Bezoekers, familieleden, personeel, vrijwilligers en bewoners hebben allemaal letterlijk en figuurlijk hun steentje bijgedragen. En in het bijzonder speciale dank aan vrijwilliger Janny Prins voor haar inzet en capaciteit om mensen in hun kracht te zetten. Je kunt vaak meer dan je denkt!


 


Rustmomenten
Welzijnscoach Karin Bos van Interzorg De Hullen, die nauw betrokken was bij het project, vatte het als volgt samen. “Het werken aan het mozaiekbankje zorgde voor veel gespreksstof, maar ook voor vele rustmomenten. Persoonlijk vond ik de mooiste momenten om te merken dat iedereen rustig bezig was en in zijn of haar eigen wereldje zat. Even geen moeilijke dingen aan het hoofd, hoe fijn is dat?”


 


Lang Leve Kunst Fonds
Mede dankzij een financiële bijdrage van het Lang Leve Kunst Fonds, was het mogelijk om dit project te starten. Dit fonds financiert dergelijke projecten omdat het op deze manier wil laten zien dat kunst verbindt en het levensplezier vergroot!


Helaas is dit project nu ten einde, maar gelukkig staat het bankje nog steeds te pronken in De Hullen.


 


Over Interzorg


Interzorg biedt verschillende vormen van zorg, behandeling, service en wonen. Thuis met Interzorg Wijkzorg, of op één van de negen locaties in Noord- en Midden-Drenthe: Anholt, De Driemaster, Hendrik Kok, De Hoprank, De Hullen, Kornoeljehof, Nieuw Graswijk, De Slingeborgh en De Wijde Blik. Lees meer over Interzorg op www.interzorg.nl