Galerie Huis ter Heide komt met een prachtige zomer expositie.


 


Een bijzondere mooie zomerexpositie met kunst uit alle delen van Nederland.


De gezellig opening met een hapje en drankje is op zondag 7 juli om 14.00 uur, u bent van harte welkom om deze expositie te komen bekijken.Ook de vaste leden van kunstenaarscollectief tonen hun kunstwerken in de galerie.


 


Per 1 juli kunnen wij een nieuw lid verwelkomen Martin Pottjewijdt.


 


In 1982 werd Martin in Nijeveen (Drenthe) uit de klei getrokken. Vanuit zijn atelier en galerie aan huis werkt hij dagelijks aan opdrachten en aan zijn eigen collectie kunstwerken. Naast kunstenaar is hij grafisch vormgever en ondernemer. De kunst van het creëren van iets nieuws is voor Martin het mooiste dat er is. Verwondering is een emotie die mensen kan inspireren en verbazen. Martin is hier zeer bedreven in met zijn kleikunstwerken. Martin heeft zich gespecialiseerd in polymeerklei als medium en schildertechnieken voor zijn beelden. Hij gebruikt verschillende technieken en stijlen om zijn sculpturen te creëren, variërend van eenvoudig tot zeer realistisch en complex. Een uitspraak van Martin; “Laat klei jouw verwondering vormgeven”.


Een van de 5 gastexposanten is Hennie Hut met haar thema; “Van de wand aan de hand”


Deze expositie van Hennie ligt al een aantal jaren op de plank. Hennie maakte voorheen zeefdrukken, maar heeft deze techniek losgelaten en zich meer ontwikkeld met het smeden van sieraden. De expositie met het thema “Van de wand aan de hand” is dan ook heel toepasselijk. De sieraden die Hennie voor deze expositie heeft gemaakt zijn stuk voor stuk unieke exemplaren. Van elk sieraad wordt er maar een gemaakt, ze zijn allemaal verschillend in vorm en grootte. Ze heeft ringen, hangers en oorbellen en complete sets gemaakt. Ze gebruikt stukjes van haar laatste zeefdruk “Lach” in haar sieraden. Eerst maakt ze de ring of element van zilver en in het element waar je normaal een steen in zet, wordt nu een stukje zeefdruk gelegd en afgedekt met kunsthars. Alle sieraden zijn draagbaar.


 


De galerie is gevestigd in een voormalige boerenstal en bestaat al ruim 15 jaar. De zusters Alie en Hennie Hut en 10 collectief leden zijn de grondleggers van deze mooie ruime galerie. Elke 2 maanden wordt de galerie weer helemaal opnieuw ingericht met diverse soorten kunst, zoals sculpturen van hout, brons, steen, RVS, keramiek, textiel, maar ook schilderijen van olieverf en acryl zijn er te zien of andere 2-dimensionale kunst.


 


De andere 4 gastkunstenaars deze 2 maanden zijn;


Anton van de Water


Het werk van Anton is het resultaat van een nog voortdurende zoektocht.  De technische opleiding legt de voedingsbodem om ook bij het werken met klei allereerst de vaardigheden te leren beheersen. De oneindige mogelijkheden van klei maken dat Anton geen richting kiest, hij wil alles! Het klassieke draaien ziet hij als gereedschap dat hij kan benutten als de situatie daar om vraagt. Totdat de klei als zalf door zijn handen draait en het draaien van een pot meer op meditatie gaat lijken. Als alle spectaculaire vormen zijn gepasseerd oefent eenvoud zijn aantrekkingskracht. Schone strakke lijnen, oogstrelend. De klei laat zich leiden, is gewillig in de handen van Anton en laat de opgelegde vorm toe, ontwikkelen is de essentie.


 


Lucia Winkeler


Lucia is opgegroeid in een klein dorp in een gezin van 8 kinderen. Een heel creatief gezin blijkt achteraf, waarin ieder een manier gevonden heeft zijn of haar creativiteit te uiten. Lucia zelf heeft voor 6 jaar terug de keramiek ontdekt en werd zo enthousiast over de mogelijkheden dat ze besloot de keramiek opleiding in Gouda te gaan doen. In 2023 ronde zij dit af met een prachtige expositie. Keramiek heeft echt een bijzonder plekje in haar leven gekregen. De oneindige vele mogelijkheden met klei en het decoreren blijven haar steeds opnieuw uitdagen. Zowel met draaien als handvormen of de combi van beiden. Met klei werken is genieten!


 


Gerard Brouwer


Duik in het tijdloze werk van Gerard, een kunstenaar die de alledaagse menselijke interacties tot leven bracht in zijn bronzen beelden. Zijn sculpturen, geïnspireerd door observaties van het dagelijks leven, belichamen de essentie van menselijke emotie en ervaring. Nu te bewonderen in Galerie Huis ter Heide, bieden ze een unieke kijk op het werk van deze kunstenaar uit Katwijk. Hoewel hij in 2017 aan ALS is overleden, blijft zijn erfenis voortleven in zijn rustige, gedegen sculpturen die een blijvende indruk hebben achtergelaten in collecties over de hele wereld.


 


Marijke Arts


Marijke uit Bergen (L ) is als autodidact begonnen met het maken van keramiek nadat ze gestopt is met werken in 2018. Ze werkt graag met allerlei soorten klei. Het liefst maakt ze vrouwen. De afwerking doet ze vaak met veel kleur of soms ingetogen. Ze gebruikt hiervoor verschillende glazuren en onder glazuren door elkaar. Haar beelden zijn vaak gedetailleerd, ze werkt graag figuratief. De inspiratie komt meestal vanzelf tijdens het maakproces. Zo kan een beeld heel grappig, verbaasd, een mooie uitdrukking of teder zijn. Soms zijn er gebeurtenissen die het proces beïnvloeden. Voor Marijke is klei steeds weer het ontdekken van nieuwe mogelijkheden.


Deze expositie is te zien in Galerie Huis ter Heide vanaf 5 juli t/m 1 september. Op zondag 7 juli om 14.00 uur is de feestelijke opening met een hapje en drankje. U bent van harte welkom. Meet en Greet de kunstenaar,Hennie Hut is tevens op de volgende data aanwezig in de galerie op 5-6-7 en 12-13-14 juli. Adres; Norgervaart10a 9336 TE Huis ter Heide (Dr.)