Verrassende expositie ‘Groen’ in K38.


 


De expositie ‘Groen’ laat u verrassen door een diversiteit aan kunst, die te zien is in Kunstencentrum K38. De 7 kunstenaars tonen hier hoe breed dit thema verwerkt kan worden, met elk een eigen visie op ‘Groen’.


 


Sibrich Veenland is een keramiste uit Noord Groningen die, omringt door het weidse landschap, zich laat inspireren door wat er zoal groeit op de Groninger klei. Verfijnd in porselein en met goudglazuur bewerkt, verrast zij ons met haar frisse en toegankelijke kunstwerken.


 


Phlox van Oppen uit Amsterdam is geraakt door alles, wat onze consumptiemaatschappij achterlaat. Zij maakt kunst waarin ze de pluizen uit een wasdroger verwerkt. Ze verwerkt plastic zakken in getufte kunstwerken. Ze schuwt ook niet om polsbandjes van festivals te gebruiken. Boeiend werk om te zien.


 


Flos Pol laat ons werk zien waarin de verstilling van het wad herkenbaar is. Wat zij vindt tijdens haar wandelingen langs het wad, zoals zeewier, riet en andere natuurlijke materialen, verwerkt zij tot boeiende objecten.


 


Verder zijn er werken te zien van Tim Blaauw met houtdruk, Bert Klaver met gerecycled materiaal, Kstudio (Kien Hertoghs) met o.a. bijzondere kastjes op takkenpoten en Angelique van de Valk met fototechnieken van groente-afval op hout.


 


In de Kunstwinkel K38 kunt u kleurrijke schilderijen bewonderen van Aafje Hartlief.


Deze expositie ‘GROEN’ is te zien t/m zondag 30 juni.


 


 


Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38, 9301LT Roden


Woensdag t/m zondag van 13-17 uur


Entree € 2,- tot 18 jaar gratis. www.kunstencentrumk38.nl