Vanuit de Rij- en menvereniging Mensinghe worden er de laatste tijd opvallend goede prestaties geleverd bij zowel het mennen, het springen als bij de dressuur.


Ook op internationaal gebied wordt er goed gepresteerd.


 


Afgelopen week mocht dressuuramazone Ava Krause (21) teamNL bij de YOpvallende prestaties door Leden van Rij- en menvereniging Mensinghe


oung Riders vertegenwoordigen op het CDI in Hagen. Bij de Future Champions behaalde Ava een hele knappe 9e plaats en haar teamgenoot Tess Kole een 6e plaats. Hierdoor kwamen ze als team op een hele mooie 4e plaats. Met de kür op muziek werd Ava individueel 7e met een heel mooi percentage van ruim 72 procent. Ava timmert de laatste tijd goed aan de weg op internationaal gebied met haar paard Geronimo. Op het CDI in Exloo won ze onlangs de individuele proef.


 


In de discipline mennen doet de pas 13 jarige Daan Douwes het erg goed. Daan heeft zich geselecteerd voor het EK jeugdmennen in Zweden. Een hele knappe prestatie. Hij doet dit met zijn new Forest pony Tjisse. Hij moet daar een vaardigheidsproef, een dressuurproef en een marathon rijden, dit laatste onderdeel vindt Daan het leukste van de drie. Hij won dit onderdeel bij de laatste observatiewedstrijd in Geldrop. Het EK wordt van 23 tot en met 28 juli gehouden in Flyinge. Het is nog niet duidelijk of Daan voor het (landen) team of individueel uit gaat komen voor Nederland.


 


Ook bij de discipline springen wordt de laatste tijd sterk gereden door amazones van Rij- en menvereniging Mensinghe. Sinds twee jaar worden de springlessen bij de vereniging verzorgd door Tom Werkman. En dat is te zien aan de prestaties. Jarieke Slob behaalde afgelopen weekend op de open Drentse kampioenschappen een hele mooie 10e plaats. Een hele knappe prestatie tussen de proffesionals. Ze deed dit met de door haar opa gefokte Kelcy Bridge in de 1.20 m klasse, waar ze nog maar net in uitkomt. Helaas zit er net geen klassering in voor het NK.