Zaalvoetbalclub Leekster Eagles keert volgend seizoen met twee teams terug in competitie. Een jaar geleden trok de vereniging de stekker eruit.

Er was destijds onvoldoende draagvlak om de club in de benen te houden. Dat had vooral te maken met een forse afname van het aantal jeugdleden, waardoor er geen aanvulling was voor de seniorenteams. Het bestuur kon niet anders dan besluiten om alle teams terug te trekken. Het eerste team speelde in de Eredivisie.

 


Nieuw bestuur


Inmiddels is er een nieuw bestuur gevormd onder aanvoering van voorzitter Steinar Miedema. Hij speelde een aantal jaren geleden in de jeugd van Leekster Eagles. Bovendien woont hij vlakbij Sportcentrum Leek en kwam vaak kijken in de sporthal. 'Het leek mij een grote uitdaging om een club met zoveel historie nieuw leven in te blazen. Ik heb wat rondgevraagd en nu spelen we weer met veel jongens uit de omgeving die ik nog ken uit de jeugdteams. Ook Milan de Koe (oud-speler van oa Cambuur, red.) zit erbij,' zegt 23-jarige Miedema.

 


'Eerst stabiele basis'


Oer-Leekster Eagles man Gerke Hoogeveen is benoemd tot secretaris. Dat was hij ook in het oude bestuur. 'Hij is de ideale man om ons te begeleiden naar een stabiele basis. Daarom is er in eerste instantie ook voor gekozen om met twee seniorenteams te beginnen en nog geen jeugdteam in te schrijven,' geeft Miedema aan.

 


Thuiswedstrijden op maandagavond


Jan Brouwer, net als Hoogeveen sinds mensenheugenis nauw betrokken bij de club, is beschikbaar om advies te geven en bovendien inzetbaar als trainer. Leekster Eagles gaat met het 'eerste' team in de eerste klasse spelen. Op maandagavond worden de thuiswedstrijden gespeeld. Het 'tweede' team speelt op vrijdagavond.

Op 3 juli is er een ledenvergadering waarbij de nieuwe statuten vastgesteld worden. Leekster Eagles was een zogenaamde slapende vereniging die op papier nog altijd bestond. Daardoor is het eenvoudiger om een herstart te maken.

Tekst RTVNoord./Foto: Antje van der Wal