Mooie opbrengst voor Stichting Dementievriendelijk Westerkwartier tijdens de Memory Walk in Leek e.o.


 


Stichting Dementievriendelijk Westerkwartier organiseerde een wandeltocht in de prachtige van Leek en omstreken. Om geld op te halen voor de diverse activiteiten die deze stichting organiseert voor mensen met dementie en hun naasten, konden mensen zich aanmelden om 5, 10 of 18 kilometer te lopen. IVN Westerkwartier e.o. had de routes uitgezet. Dit keer waren er geen bordjes, maar eenieder kreeg een boekje mee waar de route in was vermeld op zowel een kaart als in tekst. Er was ook een speciale scootmobiel route uitgezet en voor de kinderen waren er leuke extra’s bedacht. Zo konden zij meedoen aan een natuurpuzzel, werd er op de borg in Nienoord een mooi verhaal verteld en konden ze aan het eind een ijsje ophalen.


 


Op de wandeltocht kwamen 134 deelnemers af. 50 Deelnemers hadden zich ingeschreven voor de 18 km, 69 wandelaars meldden zich voor de 10 kilometer, 5 kinderen liepen er mee en 2 mensen op een scootmobiel reden de route onder begeleiding van een aantal fietsers. Voor de lopers was het heerlijk weer om aan de tocht mee te doen. Velen kwamen dan ook enthousiast over de finish om daarna ook nog even lekker na te genieten onder het genot van een hapje en een drankje. Ook de live-muziek vonden velen gezellig en zij bleven dan ook nog gezellig hangen op het plein van boerderij Oosterheerdt.


 


De organisatie kijkt terug op een succesvolle dag. Wel is het bestuur enigszins teleurgesteld over het aantal deelnemers; ze hadden gehoopt op meer wandelaars. Zeker ook gezien de verplichte kosten die een dergelijk evenement met zich brengt. Maar met het bedrag van rond de 3000 euro dat ze nu binnengehaald hebben, kunnen ze deze winter alsnog veel dingen organiseren en daar zijn ze heel blij mee!


 


Credits Caren Appelman