In de nieuwe reality serie EK Koorts volgen de makers van SBS6 fanatieke supporters van het Nederlands elftal. De familie Drent uit Nieuw-Roden is een voetbalfamilie in hart en nieren en nadat er een promotiefilmpje gemaakt was vanuit SBS6/ Talpa werd het gezin gekozen om gefilmd te worden tijdens en ook rondom de wedstrijden van het Nederlands elftal. In elk geval worden de eerste drie wedstrijden gefilmd en afhankelijk van hoe er gespeeld wordt, zal er al dan niet een vervolg komen.


 


Voor de eerste wedstrijd tegen Polen was het al eind van de ochtend een drukte van belang bij moeder Doetie en haar zoons Martijn, Wilco en Sander Drent. In het oranje versierde huis werden alle camera’s geïnstalleerd, het geluid gecheckt en licht toegevoegd. Alles werd ingesteld om de fanatieke supporters van het Nederlands elftal zo goed mogelijk in beeld te krijgen vanuit hun eigen woonkamer.


 


Doetie vertelde dat ze geen idee had wat haar allemaal te wachten stond en dat ze zeker niet had verwacht dat het allemaal zo groots werd aangepakt. De zoons van Doetie zijn allemaal onverdeeld enthousiast. Zij houden wel van een beetje gekkigheid.


 


Ook werden er interviews afgenomen. Wij van DitisRoden mochten er bij zijn! Natuurlijk verklappen we de inhoud nog niet, maar we kunnen wel alvast vertellen dat de beelden en de uitspraken kenmerkend zijn voor de familie Drent; een hecht gezin dat voetbal ademt. Dit alles met een vleugje humor, een hoop fanatisme en veel kennis van zaken.


 


Maandagavond 17 juni om 20.30 uur is de eerste uitzending te zien op SBS6. De volgende uitzendingen zijn op zaterdag 22 juni om 20.00 uur en op woensdag 26 juni om 20.30 uur. En daarna eventueel daags na elke volgende wedstrijd van Oranje.


Credits Caren Appelman & Stefan Wendel