Het was deze week alweer de 40e keer dat de belangenvereniging Buurtschap Altena een voetbaltoernooi organiseert.

Bij dit gezellige buurttoernooi speelde men in principe volgens de regels van de KNVB. De wedstrijdduur was verkort naar 2 x 15 minuten. Ook werd de buitenspelregel niet gehanteerd. Dat bleek voor veel spelers erg prettig zijn. Op de laatste dag werden ook slidings verboden vanwege het natte veld.

De opkomst van deelnemende teams was dit jaar niet zo hoog als andere jaren, maar dat mocht de pret niet drukken. De twee jeugdteams, twee damesteams, vier herenteams, twee prominententeams en het veteranen team deden enthousiast mee. Op woensdagavond was er het traditionele woensdagavond duel tussen de veteranen en het G-ONR-team. Dit leverde ONR uiteindelijk de winst op met 8 – 6.


Donderdag stond was er de finale met de prijsuitreiking voor de jeugd. Op de laatste dag mochten de heren en dames spelen. Traditiegetrouw was er een muzikale afsluiting van het voetbalfeest.

De organisatoren kijken tevreden terug op het toernooi. Er heerste een gemoedelijke en sportieve sfeer. Ook waren er vele dorpsgenoten die de voetballers kwamen aanmoedigen.


 


Credits Caren Appelman