BioBlitz – help mee de biodiversiteit van het Noordsche Veld in kaart te brengen


 


Zaterdag 29 juni organiseert de Natuurplaats in samenwerking met Staatsbosbeheer Kop van Drenthe de eerste BioBlitz Noordsche Veld. Via de BioBlitz brengen we samen met het publiek in kaart welke verschillende soorten dieren en planten aanwezig zijn, samen ontdekken we wat er leeft en groeit in dit gebied!


Tussen 6 uur ’s ochtends en 18 uur ‘s avonds gaan we met behulp van een app op zoek naar zo veel mogelijk verschillende soorten die we invoeren op waarnemingen.nl. Iedereen kan meedoen, voor een uurtje dagdeel of misschien de hele dag. De gegevens die we verzamelen helpen bij het beheer van de natuur en geeft ons beeld van de ontwikkeling van de biodiversiteit van het Noordsche Veld.


 


Gedurende de dag is er vanaf de Natuurplaats (Donderseweg 22, Norg) een uitleg over hoe je mee kan tellen. Het enige dat je nodig hebt is een telefoon met internet. Op verschillende tijdstippen start een wandeling onder leiding van diverse experts zodat je ook uitlegt krijgt over wat je tegenkomt in de natuur. Ga je liever alleen op pad? We helpen je graag op weg aan de hand van een plattegrond en met diverse routes die je zelfstandig kan lopen.Opgeven kan door je gratis aan te melden op de website www.denatuurplaats.nl/bioblitz