-
Proef GGD met vaccineren in kleinere groepen in Noordenveld
11.Jun.2024

Proef GGD met vaccineren in kleinere groepen in Noordenveld

 

In juni houdt de GGD in de gemeente Noordenveld een proef om het vaccineren voor kinderen makkelijker en prettiger te maken. Bij deze proef worden kinderen tussen de negen en veertien jaar oud in kleinere groepen gevaccineerd. Hierdoor kun je op meer dagen en locaties een vaccinatieafspraak maken.

 

,,Met deze proef willen we het vaccineren niet alleen makkelijker maken, maar ook een positieve ervaring voor onze kinderen en ouders creëren”, legt wethouder Alex Wekema uit.

 

Vier middagen, meer keuze
De proef wordt gehouden op vier middagen: twee in Roden en twee in Norg. Ouders kunnen hun kind eenvoudig online inplannen voor een dag en locatie die hen het beste uitkomt. Deze aanpak zorgt ervoor dat het vaccineren beter in de agenda van gezinnen past.

 

Extra aandacht voor vragen en twijfels
Bij deze proef is ook extra aandacht voor vragen of twijfels over vaccineren. Ouders kunnen zich aanmelden voor een twijfelspreekuur. Tijdens dit spreekuur kunnen ouders hun vragen en twijfels bespreken met een arts. In de uitnodiging staat hoe dit werkt.

 

Twee soorten uitnodigingen
Er worden twee soorten uitnodigingen verstuurd. De ene uitnodiging is voor vaccinatie tegen meningokokkenziekte. De andere uitnodiging is voor een gecombineerde vaccinatie tegen bof, mazelen, rodehond (BMR) en difterie, tetanus en polio (DTP).

 

Ervaringen van ouders en kinderen
De gemeente Noordenveld en GGD Drenthe vinden de ervaringen van ouders en kinderen met deze proef belangrijk. Na de vaccinatieafspraak ontvangen ouders een link naar een korte online vragenlijst. De GGD gebruikt de informatie uit deze vragenlijst om te kijken hoe de proef verloopt en of er nog verbeterpunten zijn.

Met deze proef in Noordenveld zoeken we naar mogelijkheden om vaccineren makkelijker en prettiger te maken. Met de informatie van ouders en kinderen hopen we de dienstverlening nog beter aan te sluiten op hun wensen.

 

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.