-
Sparta kampioen na zinderende laatste wedstrijd
9.Jun.2024

Sparta kampioen na zinderende laatste wedstrijd 

 

Zaterdagmiddag 8 juni, streed Sparta, in een rechtstreeks duel, met Vitesse Beilen om het kampioenschap en promotie naar de 2e Klasse op het veld. Nadat beide ploegen vorige week verloren stond er een ware kraker op het programma. In de uitwedstrijd was Vitesse de Zevenhuisters de baas, wat betekende dat de Zoutman-formatie vandaag met 5(!) doelpunten verschil moest winnen om aanspraak te maken op de titel.

 

Om half 4 floot de scheidsrechter voor de start van de wedstrijd. Vitesse liet direct van zich horen en kwam vlot op 0-2. Sparta had het eerste kwartier vooral moeite met het vinden van de korf, want kansen waren er genoeg. Bij 3-3 nam Sparta het initiatief over en lieten zij er geen twijfel over bestaan dat de punten in Zevenhuizen bleven. Via 8-3 en 11-4 werd er bij 11-6 gerust. Precies dat gaatje van 5 dat Sparta nodig had.

 

Na rust liep Sparta verder uit en werd het verschil zelfs 8 goals, maar de Drenten gaven niet op en dichtte het gat enigszins. In een zinderende slotfase, waarin Vitesse op 22-18 kwam, was het Sparta dat het hoofd koel hield en nog twee goals maakte. Zo werd er bij 24-18 afgefloten en vierde Sparta haar feestje!

 

Een ontzettend knappe prestatie aangezien er, wegens blessures, wekelijks wijzigen werden aangebracht in het team van Moric van der Lei en Jan Willem Venekamp. Medailles van het bestuur en de Technische commissie van Sparta, maar ook rozen. Rozen van VV Zevenhuizen, waarvoor nogmaals dank! Na de zomervakantie zal Sparta op het veld eindelijk weer uitkomen in de 2e Klasse, maar eerst genieten van een welverdiende vakantie. 

foto
foto
Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.