Zondag organiseerde de Wielervereniging Roden voor de 39e keer de Omloop Noordenveld. De naamgeving van de wedstrijden is in de loop der jaren enkele keren aangepast aan de aanpassingen van het parcours. Voorheen was het bijvoorbeeld Ronde rond het Ronostrand.

De Omloop Noordenveld is de 4e wedstrijd van de AGU Clubcompetitie. De start en finish waren op de Brink in Roden en de route zelf liep door Roden, Een, Roderesch en Steenbergen. De wind, en later ook de regen speelden deelnemers parten waardoor het een pittige koers werd.

In de ochtend werd gestart door de nieuwelingen. De 28 deelnemers reden een route van 65 kilometer. De grote winnaar was Stijn Vlieland. Om 11.00 uur gingen de junioren van start. Zij reden een parcours van 115 kilometer in 7 rondes. Voor deze teamrace hadden zich meer dan 60 wielrenners aangemeld. Bij deze junioren was Michiel Mouris de snelste.

Voor de Elitekoers hadden zich 156 deelnemers ingeschreven. Onderweg vond er een grote valpartij plaats waar ongeveer 50 wielrenners bij betrokken waren. Gelukkig bleef het bij lichte verwondingen en een paar kapotte fietsen. De wedstrijd heeft 10 minuten stil gelegen en toen heeft er in de buurt van Steenbergen een herstart plaatsgevonden. Na 163 kilometer en 10 rondes was Quinten Veling uiteindelijk de winnaar bij de heren.

3 Joris Nomden

Ook werden er nog prijzen uitgereikt aan de meest strijdlustige deelnemer, de leider van het jongerenklassement van de clubcompetitie en de nieuwe leider van het algemeen klassement.

De voorzitter van dit evenement, de heer Jan Slenema, vertelde nog dat hij het wel jammer vond dat er relatief weinig deelnemers waren bij de nieuwelingen. Ook een valpartij is natuurlijk altijd vervelend. Maar het zonnige weer overdag trok toch nog wel wat bezoekers. De organisatie is dan ook tevreden over het verloop van het evenement.