-
Omloop Noordenveld door hartje Roden prooi voor Quinten Veling
9.Jun.2024
Zondag organiseerde de Wielervereniging Roden voor de 39e keer de Omloop Noordenveld. De naamgeving van de wedstrijden is in de loop der jaren enkele keren aangepast aan de aanpassingen van het parcours. Voorheen was het bijvoorbeeld Ronde rond het Ronostrand.
 
 
De Omloop Noordenveld is de 4e wedstrijd van de AGU Clubcompetitie. De start en finish waren op de Brink in Roden en de route zelf liep door Roden, Een, Roderesch en Steenbergen. De wind, en later ook de regen speelden deelnemers parten waardoor het een pittige koers werd.
 
 
In de ochtend werd gestart door de nieuwelingen. De 28 deelnemers reden een route van 65 kilometer. De grote winnaar was Stijn Vlieland. Om 11.00 uur gingen de junioren van start. Zij reden een parcours van 115 kilometer in 7 rondes. Voor deze teamrace hadden zich meer dan 60 wielrenners aangemeld. Bij deze junioren was Michiel Mouris de snelste.
 
 
Voor de Elitekoers hadden zich 156 deelnemers ingeschreven. Onderweg vond er een grote valpartij plaats waar ongeveer 50 wielrenners bij betrokken waren. Gelukkig bleef het bij lichte verwondingen en een paar kapotte fietsen. De wedstrijd heeft 10 minuten stil gelegen en toen heeft er in de buurt van Steenbergen een herstart plaatsgevonden. Na 163 kilometer en 10 rondes was Quinten Veling uiteindelijk de winnaar bij de heren.
 
 
De uitslagen van de 3 groepen zijn:
 
Uitslag Mannen
1 Quinten Veling
2 Maarten van den Berg
3 Cas van der Veen
 
Uitslag Junioren
1 Michiel Mouris
2 Hugo Paats
3 Gijs Schoonvelde
 
Uitslagen Nieuwelingen
1 Stijn Vlieland
2 Rune Olij
3 Joris Nomden
 
 
Ook werden er nog prijzen uitgereikt aan de meest strijdlustige deelnemer, de leider van het jongerenklassement van de clubcompetitie en de nieuwe leider van het algemeen klassement. 
 
 
De voorzitter van dit evenement, de heer Jan Slenema, vertelde nog dat hij het wel jammer vond dat er relatief weinig deelnemers waren bij de nieuwelingen. Ook een valpartij is natuurlijk altijd vervelend. Maar het zonnige weer overdag trok toch nog wel wat bezoekers. De organisatie is dan ook tevreden over het verloop van het evenement.
 
 
Tekst Caren Appelman
Foto's© José Reijinga & Caren Appelman

Video Wesley van Zinderen & Jelmer 

 

 

 

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.