Zaterdag werd de MO16-1 van MHC Roden kampioen. In Roden werd er met 5-1 gewonnen van de directe concurrent Eelde. Eelde zou bij een overwinning op MHC zelf het kampioenschap mee naar huis genomen hebben. De uitwedstrijd bij Eelde eindigde in 2-2. Genoeg ingrediënten voor een spannende wedstrijd.

De dames van trainers Brent en Yonnar hadden het in het eerste kwart moelijk tegen Eelde. Eelde was die fase de betere van de twee. Dit resulteerde uiteindelijk ook in een voorsprong voor Eelde. De beide scheidsrechters overlegden en keurden dit doelpunt echter af. Het 1e kwart eindigde in 0-0. In het 2e kwart kwam MHC zeer goed uit de startblokken. Ze speelden feller en met meer energie dan de tegenstander. MHC pakte deze fase de terechte voorsprong. Het was Maud die vanuit de kopcircel met een knappe forehand de 1-0 maakte. Vlak daarna maakte Marit met een knappe solo-actie de 2-0. MHC had het verdedigd goed op orde met Anne, Bo, Juliette, Marit, Silke en de goed keepende Gwen.

In het 3e kwart waren de verschillen klein. Het was echter MHC dat de bevrijdende 3-0 op het scorebord zette. Dit doelpunt kwam van Zoë die met een harde backhand in de lange hoek scoorde.

In het 4e kwart speelde Eelde alles of niks. Dit zorgde voor een knappe goal voor de dames uit Eelde. 3-1. Eelde bleef alles of niks spelen. Dit creëerde veel ruimte waar MHC 2x dankbaar gebruik van maakte. Merle profiteerde eerst uit een snelle counter en maakte de 4-1. Yente ronde daarna een snelle uitbraak af door bij de 2e paal binnen te tikken.

De 5-1 eindstand werd groots gevierd met ondermeer een dik verdiende ereronde.

Josefien, Yente, Anne, Veerle, Felien, Silke, Zoë, Juliette, Silke, Merle, Nienke, Marit, Bo, Gwen, Maud en trainers Yonnar en Brent van harte gefeliciteerd.