-
Informatieavond over erfvogels in het No Esdorpenlandschap in Dorpshuis Een
6.Jun.2024

Op woensdagavond 19 juni om 20.00 uur organiseert Landschapsbeheer Drenthe in het dorpshuis van Een, Norgerweg 18, Een, een informatieavond over erfvogels in het No Esdorpenlandschap.

 

Erfvogels zijn nog een onderbelichte soortgroer wat extra aandacht voor nodig is. Tijdens deze : wordt ingegaan op de soorten die voorkomen o en hoe deze soorten geholpen kunnen worden.
Daarnaast worden resultaten getoond van een inventarisaties die door vrijwilligers zijn uitgevo onder het project BBND (Boer Burger Natuur C die hebben gekeken welke soorten er nu al vool op boerenerven in de omgeving van Norg.

 

Later in de week op vrijdag 21 juni organiseren we een ochtendexcursie naar en vanaf  melkveebedrijf familie Broertjes en fam. Tonckens waarbij we zelf gaan kijken wat zoal tegen kunnen komen en ook waarom.

 

Deze excursie starten we bij melkveebedrijf familie Broertjes, Markeweg 17, Steenbergen om 10.00 uur met een kop koffie en verdere uitleg door LBD. Van daaruit carpoolen we naar het bedrijf van fam Tonckens in  Westervelde. Opgave is nodig via het aanmeldformulier op
www.lbdrenthe.nl .

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.