-
Beste inwoners van de gemeente Noordenveld ; Uw stem telt
4.Jun.2024

Beste inwoners van de gemeente Noordenveld ; Uw stem telt 

 

De Europese verkiezingen vinden plaats op donderdag 6 juni. Op deze dag kiezen we de Nederlandse leden die ons de komende vijf jaar in het Europees Parlement mogen vertegenwoordigen. Graag roep ik u op om uw stem uit te brengen.

 

 

Waarom stemmen belangrijk is

Het Europees Parlement neemt beslissingen die ons dagelijks leven beïnvloeden, ook in Noordenveld. Denk aan milieu, veiligheid, migratie, sociaal beleid, consumentenrechten, economie en nog veel meer. Misschien lijkt het ver weg, maar Europa bemoeit zich met veel dingen, die ook onze gemeente en inwoners raken. Daarom is het van belang dat u uw stem laat horen.

 

 

Voorbereidingen in Noordenveld

De gemeente Noordenveld is druk bezig met de voorbereidingen van de verkiezingen. Maar liefst 157 stembureauleden zetten zich in om het stemmen voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken. Onze stembureaus zijn goed toegankelijk en voorzien van hulpmiddelen. In het gemeentehuis in Roden kunnen mensen met een visuele beperking zelfstandig stemmen.

 

 

Op de drukkere locaties hebben we meerdere stemlocaties ingericht om lange wachttijden te voorkomen. Alle stembureaus zijn geopend van 7.30 tot 21.00 uur. Daarnaast hebben we ook nog mobiele stembureaus in Norg, Peize en Roden. De mobiele stembureaus zijn geopend in de ochtend of in de middag.

 

 

Uw stem telt

Het is een waardevol recht dat we in Nederland mogen stemmen. Ik hoop dan ook dat velen van u gebruik zullen maken van dit recht. Uw stem doet ertoe, zowel voor Europa als voor onze gemeente.

 

 

In sommige Europese landen vinden de verkiezingen pas plaats op zondag 9 juni. Daarom wordt de uitslag van de verkiezingen op maandag 10 juni bekendgemaakt.

 

 

Klaas Smid

Burgemeester van gemeente Noordenveld


Meer informatie over de verkiezingen: www.noordenveld.nl/verkiezingen 

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.