-
Bestuurder (18) eenzijdig ongeluk met Peest had geen rijbewijs. Vier jongeren gewond.
3.Jun.2024
De bestuurder van de auto die in de nacht van vrijdag op zaterdag van de weg raakte bij Peest, had geen rijbewijs. Twee inzittenden raakten zwaar gewond, schrijft RTVDrenthe.
De politie heeft laten weten dat de auto veel te hard de bebouwde kom van Peest in wilde rijden, zo meldt Dagblad van het Noorden. Bij de verkeersdrempel bij de komgrens van Peest verloor de bestuurder de macht over het stuur.
Na op een betonnen rand naast het fietspad te zijn gereden, baande de auto zich een weg door een aanliggende tuin en een houten hek. De auto raakte vervolgens een dikke boom, waarna het voertuig op de kop in een weiland terechtkwam.

 

Zwaargewonden

Een omwonende meldde aan de krant dat een van de inzittende jongens uit de auto was geslingerd en op straat lag. Een andere passagier lag naast de auto. Beide slachtoffers raakten zwaargewond. Twee andere inzittenden werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Zij zijn inmiddels weer thuis.
De twee zwaargewonden zijn een minderjarige en een jongen van 18 jaar uit Assen, die ook de bestuurder was. De twee lichtgewonden zijn eveneens afkomstig uit Assen en zijn 20 en 21 jaar. De politie onderzoekt of de bestuurder onder invloed was. Wel is dus duidelijk dat hij geen rijbewijs had.
 
Video Niels Holterman ten Hove
Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.