-
Kinderopvang Kinderland de Jonkies; Momenteel zitten we vol, máár per augustus: ‘’Komen er weer plekjes vrij!’’
1.Jun.2024
Momenteel zitten we vol, máár per augustus:
‘’Komen er weer plekjes vrij!’’
Kies jij net als ons voor een unieke opvang, die bewuste keuzes maakt? En dit onder begeleiding van een pedagogisch coach met een antroposofische achtergrond? Lees dan hieronder wie wij zijn, wat wij doen en hoe wij dit aanpakken!

 
Wie zijn wij
Hoi allemaal!
Wij zijn Irene en Miranda. Irene is 32 jaar en ik ben 27 jaar oud! Beiden wonen wij in het prachtige, natuurrijke Zevenhuizen (Groningen). Irene leeft samen met haar man Reinoud, dochter Vera en hond en ik samen met mijn man Mike, twee honden en twee katten.
 
 
Voordat Kinderland de Jonkies startte in januari dit jaar (2024) begon dit bedrijf als Gastouderopvang Kattenkoppies. De gastouderopvang was eerst gevestigd in Norg en later in Zevenhuizen. Vanwege de vele animo is er besloten om dit bedrijf uit te breiden naar een kleinschalig kinderdagverblijf, genaamd Kinderopvang Kinderland de Jonkies aan de Jonkersvaart! En met succes!

 
Missie / Visie
Op onze website vind je een uitgebreid verslag over onze missie en visie:
https://kinderlandjonkies.nl/missie-en-visie

 
Ervaring
De gastouderopvang bestond van 2020 tot en met 2023. Maar daarvoor is er al jarenlang ervaring opgebouwd als Nanny; dit in de leeftijden 0 tot en met 12 jaar en in een gezin met zes kinderen.
Wij zijn voorzien van een geldig VOG en MBO- en HBO diploma voor de kinderopvang, en met beiden een achtergrond vanuit het onderwijs.
Daarnaast hebben wij de cursussen voor EHBO voor EHBO voor baby’s en kinderen, BABY IKK, herken kinderziektes, BHV en nog veel meer gevolgd en afgerond.
 
 
Verder zijn wij, net als elk ander kinderdagverblijf, volledig goedgekeurd met daarbij een brandveiligheidscertificaat vanuit de brandweer/gemeente. Deze omgevingsvergunning was in principe pas noodzakelijk bij het opvangen van meer dan 12 kinderen, maar wij nemen graag onze verantwoordelijkheid hierin, door ook voor een kleinere groep de veiligheid te waarborgen.

 
Bewuste keuze
Wij hebben bewust gekozen voor de leeftijden 0 tot en met 4 jaar, dit zodat er geen baby’s en/of kinderen wakker gemaakt hoeven te worden om naar school te gaan.
Zij kunnen dan heerlijk de slaap pakken die zij op dat moment nodig zijn.
Wij volgen graag het individuele kind, zo ook het ritme van de baby!
Ook sluiten de leeftijden beter bij elkaar aan, want stel je zou veel verschillende leeftijden (vb: BSO-leeftijden erbij) bij elkaar op de groep zetten, dan zal dit kunnen zorgen voor een te groot gat in onder andere onderlinge interesses.
Ouders geven ons ook vaak terug: ‘’Wat een verademing, wat heerst er een rust op jullie groep, iedereen speelt zo fijn samen.’’ Dit is écht iets waar wij flink tijd in investeren. Wij willen de kinderen uitdagen en stimuleren, maar zeker niet overprikkelen.
 

Verantwoord speelgoed
In de opvang bieden wij graag speelgoed aan dat aansluit bij de kinderen en bij onze opvoedstijlen. Daarom is er veel gekozen voor de materialen van Emmi Pikler ook wel ‘’open einde’’ speelgoed genoemd. ‘’Wat is dan open einde speelgoed?‘’
Dit is speelgoed dat jouw kind(eren) de ruimte biedt zijn/haar fantasie te prikkelen en deze de vrije loop te laten gaan. Bij dit type speelgoed staat het niet vast wát het is en daardoor kan het van alles zijn. Oftewel het kind kan bij hetzelfde speelgoed, elke keer weer wat nieuws bedenken.
Het speelgoed dat wij verder aanbieden is voornamelijk gerecycled, van hout of van plastic. Zo is er voor ieder kind herkenning en is er veel variatie!
 
 
Gezonde voeding
Wij eten en drinken over het algemeen gezond; water, thee, verdunde verse sap en (moeder)melk wordt in principe alleen aangeboden, maar met een speciale gelegenheid krijgen de kinderen ook weleens ranja met wat lekkers. Verder krijgen de kinderen zelfgebakken brood uit onze bakmachine, crackers, fruit, biscuitjes en andere gezonde tussendoortjes. In het verleden was er een kindje dat nèt van de sondevoeding af was en die bouwde langzaamaan het eten en drinken op. Het kindje moest aan voldoende calorieën komen en genoeg vocht binnenkrijgen. Op zulke momenten wordt er naar het kind gekeken, naar wat het nodig heeft en dan laten wij los van de gezonde voeding en drinken. Want elk kind is anders en heeft zijn of haar eigen eetpatroon.
In het kort: Er is ervaring met kinderen die moeite hebben met eten en drinken, een sondevoeding toedienen, maar ook het ingrijpen met een Epipenbij Allergieën.  
De volgende allergieën zijn bij ons bekend: melk, gluten, soya, noten- en zaden. 

 
Liefde / Thuis voelen
De kinderen voelen zich hier helemaal thuis en dat is het grootste compliment voor ons! De momenten dat ze nog niet naar huis willen als ze opgehaald worden, omdat ze bij ‘’Irene en Miranda’’ willen blijven spelen of dat wij van ouders te horen krijgen dat de kinderen staan te springen om naar ons toe te gaan. Als je dat hoort, dan smelt je hart! De kinderen en wij zijn één team en we doen het samen. Dat is ook hetgeen wat wij de kinderen proberen mee te geven voor de groepsverbondenheid:
‘’Samen helpen we elkaar’’.

 
Baby’s / Gebarentaal
Bij de baby’s geldt: ‘’Wij helpen ze graag mee in slaap te komen’’.
Als baby’s iets dwars zit, kunnen zij dit niet onder woorden brengen en uiten dit onder andere door bijvoorbeeld huilen. Maar ook hun gevoelens en bijbehorende emoties mogen er zijn! Omdat de groep klein is, hebben wij onze handen vrij om de baby’s de warmte te geven om fijn in slaap te kunnen komen. Om de kinderen meer handvatten te kunnen geven bieden wij spelenderwijs gebarentaal aan, ook voor de allerkleinsten werkt dit heel fijn en vanaf maanden kunnen ze je zelfs al na doen.

 
Niks moet!
Bij Kinderland de Jonkies wordt het ‘’moeten’’ los gelaten. Als de kinderen kleuren en cijfers willen leren, helpen wij ze daar graag bij en besteden wij daar onze volle aandacht aan, maar ons uitgangspunt is kinderen te leren hoe ze met elkaar om moeten gaan. Naar onze mening mogen kinderen genieten van het ‘kind’ zijn en daarom kan je hier de hele dag onbeperkt spelen (en evt. slapen natuurlijk!)
Wél merken wij dat kinderen baat hebben bij veel regelmaat, ritme en structuur, waardoor wij werken met dagritmekaarten. Zo weet iedereen waar hij/zij aan toe is de betreffende dag.

 
Dieren / natuur / (speel)tuin
Vanuit ons buitengedeelte, ook wel (speel)tuin genoemd, kijken wij uit op een weiland waar over het algemeen veel schapen lopen, naast ons hebben we zicht op varkens en we gaan vaak op pad om de koeien en paarden te bewonderen. Naast dat wij graag veel bezig zijn in de natuur en met de dieren, verzorgen wij onze eigen fruitbomen met hieraan peren, appels en perziken om die vervolgens te kunnen oogsten en lekker op te kunnen eten.
Omdat onze (speel)tuin minimaal 500 vierkante meters bevat, is deze plek rijk aan voldoende speelgelegenheid, maar voldoet het ook aan voldoende plekken om je als kind even terug te kunnen trekken. Vanwege het gras als ondergrond, lopen wij graag lekker veel op blote voeten.

 
Hygiëne / eigen (buiten)bed
Doordat Kinderland de Jonkies werkt met kleine groepen, heeft ieder kind de luxe om in een eigen (buiten)bed te slapen. Dit zorgt voor een veilig en geborgen gevoel, doordat zij hun eigen geur steeds opnieuw herkennen.
Ook worden de bedden minimaal één keer per twee weken volledig verschoond.
 
 
Overige informatie
‘’Vies worden mag!’’ Kinderen horen zonder belemmering te mogen spelen en daar hoort uitgebreid (buiten)spelen bij!
Wij bieden de Rapley-methode aan, omdat wij erin geloven dat baby’s in staat zijn zelf te eten vanuit de hand als zij daar de ruimte voor krijgen. Wij begrijpen ook als er ouders/verzorgers zijn die dit spannend vinden en daarom overleggen wij altijd alvorens wij dit toepassen.
Emmi Pikler: Wij werken volgens bepaalde aspecten van deze opvoedster.
We vertellen hierover graag meer tijdens een kennismakingsgesprek, mocht hier interesse voor zijn!
Muziek: Wij zingen veel liedjes en bieden hierbij gebarentaal aan. Ook door middel van muziekinstrumenten.
 
 
 
Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd hoe wij als uniek kinderdagverblijf werken en hoe de omgang is met het (individuele) kind!

 
Meer informatie of heb zijn er nog vragen? Mail, bel of bericht ons gerust!
Wij zijn te bereiken op:
Irene +316 47 62 69 43
Miranda +316 44 02 28 78
Ook zijn wij te vinden op Facebook en Instagram: Kinderland de Jonkies

Wie weet tot snel!

Heel veel liefs van Irene en Miranda
 
filmpje
Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.