ONR weer een ronde verder in de nacompetitie na winst in Zuidhorn

Na het spektakelstuk van afgelopen dinsdag stond vandaag Zuidhorn op het programma.
In de tweede ronde van de nacompetitie speelde ONR een zeer sterke wedstrijd. Met 1-3 speelt het zich een ronde verder. Met het ontbreken van de eerste 3 keepers stond vandaag Sjoerd Hoek op goal. Rens Komdeur was uit het derde overgevlogen en vervulde de linksbackpositie.

ONR speelde vandaag ijzersterk. Misschien was dit wel de beste wedstrijd van het seizoen. Met goed positiespel was het Zuidhorn de baas. Met name Hendrik Rozema en Rik de Boer heersten op het middenveld. Ook voorin was ONR gevaarlijk. Joseph Duku Dima bleek een plaag voor zijn directe tegenstander. Ook Tim van der Meulen, die weer eens een basisplaats had, etaleerde vandaag.
Zuidhorn was ook zeker niet ongevaarlijk. Zonder een echt grote kans te creëren was het wel een aantal keer dichtbij de goal van keeper Hoek. In de 21e minuut scoorde het pardoes ook de 1-0. Een voorzet schoot voorbij aan alles en iedereen en belande bij de rechtsbuiten die vervolgens tussen enkele benen door de korte hoek wist te vinden.
ONR herpakte zich echter snel en wist enkele minuten later de gelijkmaker te scoren. Tim van der Meulen ontving de bal en toverde een sleepje uit de hoge hoed waar Rik de Boer trots op zou zijn. Hiermee verschalkte hij de gehele defensie en kon voor een leeg goal raak schieten.
Voor rust kreeg ONR nog een aantal goede kansen. Een poging van Leon Schievels werd van de lijn gehaald en ook Hendrik Rozema zag een poging geblokt worden onderweg naar glorie.

Na rust opende ONR daarentegen wel snel de score. In de 50e minuut was het de beste man aan de zijde van ONR, Joseph Duku Dima, die wist te scoren. Met de bal aan zijn voet maakte hij een actie naar binnen en haalde vernietigend uit, 1-2.
7 minuten later was het topscorer Leon Schievels die de voorsprong verdubbelde. Een lepe poging verdween achter de keeper.
ONR bleef voetballend sterk maar moest wel uitkijken voor de aanvalsdrang van Zuidhor. Met aanvallende wissels trachtte de thuisploeg de defensie van ONR te doen wankelen. Echter hield deze meer dan goed stand. Een schot op goal kon niet worden afgedwongen door Zuidhorn.
ONR kreeg aan de andere kant nog wel een paar goede kansen uit de omschakeling. Joseph Duku Dima wist oog in oog met de keeper niet tot scoren te komen. Ook Rik de Boer schoof een bal rakelings voorlangs. De ingevallen Frank Langeveld en Jesse Kort lieten zich gelden en waren lastig voor de defensie van de thuisploeg. Zuidhorn wist niet meer tot scoren te komen in de laatste minuten. Hierdoor boekt ONR een uitstekende overwinning en is het een ronde verder.

Volgende week zaterdag is Groen Geel de volgende tegenstander thuis in ronde 3 van de 4.