-
Zaterdag 14 september Open Monumentendag in de gemeente Westerkwartier!
31.May.2024

Zaterdag 14 september Open Monumentendag in de gemeente Westerkwartier!

 

Dit jaar op vrijdagavond 6 september een thema-avond met sprekers over historische verbindingen in het Westerkwartier. Noteer het alvast in de agenda!

 

Zaterdag 14 september vindt weer de traditionele Open Monumentendag plaats in het Westerkwartier. Heel veel monumenten kunnen dan door iedereen bekeken worden. Van Ezinge tot Leek, van Opende tot Nuis: ?op de tweede zaterdag van september openen de deelnemende monumenten gratis hun deuren voor wie dat interessant vindt. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt en deel te nemen aan de vele activiteiten die georganiseerd worden. Het landelijke thema is Verbindingen. Monumenteigenaren/beheerders die wij nog niet kennen, maar die wel mee willen doen kunnen zich melden via mail: 

omd.westerkwartier@gmail.com

 

Thema-avond vrijdag 6 september

Naast de landelijk georganiseerde Open Monumentendag zelf, wordt in het Westerkwartier dit jaar een speciale thema-avond georganiseerd met diverse interessante sprekers die in zullen gaan op het thema historische verbindingen in het Westerkwartier. Deze thema-avond start om 19.30 in de Vrijborg te Nuis (adres: Nieuweweg 80, 9364 PE Nuis) en is gratis te bezoeken.

 

Steunpilaar 2024

Bij de officiële opening  van de open monumentendag op 28 augustus of op de thema-avond op 6 september zal de voorzitter van de Stichting Open Monumentendag Westerkwartier, Arnold Bloem, nog de Steunpilaar uitreiken. Mensen en/of organisaties die zich meer dan verdienstelijk hebben gemaakt voor de monumenten in het Westerkwartier maken jaarlijks kans op deze prijs.

 

Programma-boekje

?Wie precies wil weten welke monumenten vrij te bezichtigen zijn op 14 september, of meer achtergrondinformatie wil hebben over de thema-avond op 6 september, kan het programmaboekje downloaden van de website openmonumentendagwesterkwartier.nl. Het programmaboekje is vanaf eind augustus digitaal en op papier beschikbaar. Wij hopen op een interessante thema-avond en een leuke Open Monumentendag met een goede opkomst!

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.