-
S.C. RODEN ; De laatste ronde interne competitie.
30.May.2024

S.C. RODEN ; De laatste ronde interne competitie.

 

Voor de aanvang van de laatste ronde waren er nog twee kandidaten voor de eindoverwinning. Koploper Ruurd Kunnen moest zijn partij tegen Tom Visser niet verliezen en Gijs Hager kon alleen door zelf te winnen en bij verlies van Ruurd nog winnaar worden. Met een gedegen remise verzekerde Ruurd zich van het kampioenschap. Gijs sloeg in zijn enerverende partij tegen Theo Wolthekker een aanval af en zette een betere stelling met een pion meer, bekwaam in winst om.

 

Na invoering van de resultaten in het computerprogramma bleek Ruurd met gering verschil de winnaar en Gijs tweede. Dezelfde eindstand bereikten ze ook in de Snelschaak competitie. Beide spelers kunnen op een zeer goed seizoen terug zien. In de C groep streden Frits Bosman en Cees Hageman om de groepswinst. Cees bereikte in eerste instantie een betere stelling maar verloor in de eindfase door een paar onnauwkeurige zetten zodat Frits groepswinnaar werd.

 

De vereniging als geheel kan op een goed seizoen terug zien. De schaakavonden werden goed bezocht en het ledental groeide. Het tweede team werd ongeslagen kampioen in de NOSBO-afdeling voor viertallen.

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.