-
Gemeenteraad Westerkwartier brengt werkbezoek aan Den Haag
30.May.2024

Gemeenteraad Westerkwartier brengt werkbezoek aan Den Haag

 

Op woensdag 29 mei heeft een delegatie gemeenteraadsleden, fractieassistenten en burgemeester Ard van der Tuuk een werkbezoek gebracht aan Den Haag.

 

De dag begon met een bezoek aan de BNG Bank, een belangrijke financiële partner voor lokale overheden. De raadsleden kregen hier een presentatie over de rol van de bank in het ondersteunen van gemeentelijke financiering.

 

's Middags hebben raadsleden een vergadering bijgewoond in de plenaire zaal, waar het verantwoordingsdebat over 2023 plaatsvond. Vervolgens werden de raadsleden ontvangen in de Aletta Jacobszaal van de Tweede Kamer. Hier spraken ze met Groninger Tweede Kamerleden over belangrijke regionale kwesties, zoals de verdeling van gelden, het rapport 'Elke Regio telt!', de Lelylijn, en de gasopslagen in onder andere Langelo en Grijpskerk. Het gesprek gaf nuttige informatie over hoe de landelijke politiek tegen lokale problemen aankijkt.

 Daarnaast kregen de raadsleden een rondleiding door het huidige gebouw van de Tweede Kamer, verzorgd door ProDemos, een organisatie die voorlichting en educatie biedt over democratie en politieke besluitvorming. De dag werd afgesloten met een bezoek aan Nieuwspoort.

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.