-
WiN:Zunneschien met Johanna Koster; Workshop 'Veerkracht' in Zorgcafé; Jonge mantelzorgers naar Slagharen
30.May.2024

Zunneschien met Johanna Koster

VEENHUIZEN – Koffie- en theetuin Zunneschien, gelegen aan de Hospitaallaan 2 in Veenhuizen, is tot eind september dagelijks geopend van 12.00 tot 18.00 uur. De inbreng en expositie is ook geopend.

De expositie in de maand juni in de galerie is ditmaal van Johanna Koster. Zij schildert figuratief en wil zo herkenbare afbeeldingen maken van bijvoorbeeld het Kyllotsbos, de Waddeneilanden en van landschappen van haar reizen. ‘Ik probeer dat in verschillende stijlen te doen, impressionistisch, eigentijds of met een losse streek. Ik zie veel schoonheid in mensfiguren uit verschillende culturen, zoals de Japanse Geisha, de Mongoolse traditionele cultuur en de dansers van Cézanne.’

Informatie bij Tiny Veenstra 0592 388419 of kijk op www.zunneschien.nl. Tevens zijn er werken te bewonderen van 150 hobbyisten uit de regio. Al hun werken zijn te vinden in de inbreng-galerie en in de tuin.

 

 

Workshop ‘Veerkracht’ in Zorg café

NORG – Op maandag 3 juni is er in het Zorg café in Norg een workshop over ‘Veerkrachtiger in het leven staan’. De presentatie wordt gegeven door Jans Wientjes die toegepast psycholoog is en Koen Hulshof als sociaal werker in dienst van WiN.

‘Wat wij aanbieden is een kort en krachtige laagdrempelige workshop om veerkrachtiger door het leven te gaan. Bewustwording staat hierbij centraal. Het gaat om leren omgaan met gedachten en emoties die we liever niet ervaren. Het is een uitdaging om deze te accepteren en er mee om te gaan,’ zegt Jans Wientjes.

Het programma ‘Veerkrachtiger door het leven – Even tussen ons', is een langer durend programma dat de afgelopen maanden met succes werd uitgevoerd in Roden voor ouderen en jongvolwassenen. ‘Het is een trainingsprogramma dat mensen op een toegankelijke manier ondersteunt bij het ontwikkelen van een veerkrachtige levenshouding op langere termijn. Deze avond kan een aanzet geven tot een verder vervolg,’ geeft Koen Hulshof aan.

De presentatie in het Zorg café geeft middels een powerpont inzicht in de werking van ons brein, stressfactoren en geeft praktische hulpmiddelen die te integreren zijn in het dagelijks leven,’ aldus Jans Wientjes. Er is tijd voor vragen en napraten.

Dagbeleving Groenzorg Norg en Welzijn in Noordenveld staan borg voor de organisatie. Het is op maandag 3 juni van 19.30 tot 21.00 uur, de toegang is gratis en een kop koffie staat klaar voor iedereen aan de Eenerstraat 65 in Norg bij Groenzorg Norg. Informatie Servicebureau WiN 050 3176500.

 

 

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.