ONR in krankzinnige wedstrijd naar volgende ronde nacompetitie

In en tegen Nijland trof ONR vandaag een tegenstander die evenals de oranjehemden een periode in de derde klasse in de wacht wist te slepen. De ingrediënten voor een aantrekkelijk affiche leken aanwezig.

Toch ontvouwde zich op deze regenachtige dinsdagavond een abnormale wedstrijd. Wie van tevoren had voorspeld dat er na een verlenging 3-4 op het scorebord zou staan werd raar aangekeken. Toch was niets minder waar en vulden nota bene gele kaarten, een rode kaart, een noodgedwongen keeperswissel en zelfs een veldwissel het spektakel aan.
Kortom, voor de meegereisde supporters zeker de verre rit waard.

De wedstrijd begon aanvankelijk doodgewoon. Het spel werd van beide kanten afgetast en het was Nijland die de beginfase voor zijn rekening nam. Met een flinke dosis energie en strijd zorgde het ervoor dat ONR het lastig had. ONR was slordig aan de bal en kwam niet tot de goal van Nijland.
Nijland daarentegen kreeg enkele kansjes die niet noemenswaardig bleken.
Het eerste opmerkelijke moment vandaag werd halverwege de eerste helft verwelkomt. Keeper Duncan Kloosterman raakte geblesseerd en kon de wedstrijd niet hervatten. Linksback Sjoerd Hoek trok daarom het paarse keepershirt aan.
Waar menig ONR-supporter vreesde voor een offensief op het doel van de Rôners bleek dit gelukkig mee te vallen. Nijland nam wonderbaarlijk wat gas terug en werd slechts eenmaal gevaarlijk. Een afgeslagen voorzet kon vanaf een meter of 12 vrij worden ingeschoten. Dit werd gelukkig een prooi voor Hoek.
ONR nam het heft in handen en was met name op het middenveld de baas met Hendrik Rozema en Rik de Boer. Steeds vaker werd de voetballende oplossing gevonden en wist ONR via de opbouw de aanval te vinden. Helaas leverde dit voor rust nog geen treffer op.

Na rust was ONR voetballend wederom de betere. Nijland bleek niet in staat mee te komen en werd achteruit gedrukt. Vaak werden de duels met een overtreding beslecht doordat Nijland te laat was.
De score drukte het verschil pas in minuut 80 op het scorebord. Na één van de goede aanvallen werd eindelijk de verlossende treffer gescoord door Sven Buigholt. 0-1
ONR leek op weg naar een verdiende overwinning maar kreeg pardoes toch nog een tegentreffer te incasseren. Een voorzet werd door keeper Hoek weggebokst, maar de rebound werd op fraaie wijze in de kruising geschoten. De 1-1 in de 87e minuut zorgde ervoor dat er een verlenging aan te pas moest komen.
Door het ontbreken van de verlichting op het hoofdveld en de reeds ingevallen schemering werd door het arbitrale trio overlegd wat het vervolg moest worden. Doorspelen op een donker veld of verkassen naar het bijveld met licht? Er werd gekozen voor het eerste.

In de eerste helft van de verlenging had ONR de taak de bal geduldig in de ploeg te houden. Wegens de wegvloeiende energie was het devies om geduld te bewaren.
Enkele kansen van Joseph Duku Dima en Leon Schievels waren niet gevaarlijk genoeg om tot doelpunt gepromoveerd te worden. In de 105e minuut incasseerde ONR een grote klap. Een corner werd van dichtbij raak gekopt.

In de rust van de verlenging werd plots ineens tóch van veld gewisseld, waardoor het laatste kwartier op een ander veld werd gespeeld.
De massa supporters op de tribune verkaste naar het bijveld. Dat dit niet voor niets was bleek wel. Een ongelooflijk tumultueus kwartier ontvouwde zich. Rik de Boer wist één van zijn pogingen dan eindelijk te bekronen en maakt als snel de 2-2. Twee luttele minuten later, de 112e minuut, werd het ineens weer 3-2 voor Nijland.
Het leek een onmogelijke opgave voor ONR om dit nog om te buigen.
Wel werd ONR geholpen door Nijland. Na een toch wel grove charge van Bertrik Nienhuis, die werd bestraft met een gele kaart, kwam een verdediger het halve veld oversteken om verhaal te halen. Het antwoord dat hij kreeg was een tweede gele kaart en dus rood van de arbiter.
Met een man meer klopte ONR nadrukkelijker dan ooit op de poort naar een doelpunt.
Twee minuten voor tijd probeerde Tim van der Meulen het van afstand en zijn schot verdween op magistrale wijze achter de keeper. De 3-3 leek het teken voor een strafschoppenserie. Gelukkig voor keeper Hoek hoefde hij dit niet te ondergaan.
Rik de Boer had een fenomenale lange bal in huis en wist de diepgaande Janco de Boer te vinden. Met een uiterste poging in de vorm van een snoekduik kreeg hij zijn hoofd tegen de bal aan, nét voor de uitkomende keeper. Via zijn achterhoofd hobbelde de bal tergend langzaam over de doellijn heen. In de 120e minuut werd het 3-4 en hiermee kwam een einde aan een knotsgekke wedstrijd. Deze zal niet snel vergeten worden. Toch dient ONR de focus op zaterdag te leggen. In Zuidhorn wacht de volgende horde op weg naar promotie.