De mooiste plekjes voor toeristen in de buurt van Roden


 


 


Roden, gelegen in het prachtige Drenthe, is een charmante stad met een rijke historie en een prachtige omgeving. De stad zelf is met zijn leuke bezienswaardigheden op zich al een bezoek waard. We denken hier aan het Museum Havezate Mensinge en de Drentse Aa, maar ook in de omgeving van Roden valt er veel te beleven.


 


Norg


Op slechts 7 kilometer afstand van Roden kom je in Norg terecht, een pittoresk dorpje met een gezellige dorpskern en een prachtige omgeving. Het dorp staat bekend om zijn hunebedden, waarvan er 16 in de directe omgeving te vinden zijn.


 


Naast de bekende hunebedden is er ook nog het Ballooërmeer en het Nationaal Park Drents-Friese Wold, waar je naar hartenlust kunt wandelen, fietsen en mountainbiken. Bij mooi warm weer kun je ook zwemmen en varen op het meer.


 


Peize


Het idyllisch dorpje Peize, met zijn interessante geschiedenis, ligt op 10 kilometer afstand van Roden. Het dorp is omgeven door prachtige bossen en heidevelden, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Peize is vooral bekend om de Onlanden, een natuur- en waterbergingsgebied dat meer dan 3500 voetbalvelden groot is. Naast de flora en fauna is de uitkijktoren een attractiepunt voor iedere bezoeker.


 


Topsport in en rond Roden


Roden ligt in een gebied van Nederland dat niet gezegend is met professionele sporten. In het noorden van Nederland, voorbij Amsterdam, zijn er maar een paar professionele voetbalclubs die je kunt bezoeken en zien spelen.


 


In Roden heb je echter één naburige mogelijkheid en één die iets verder weg ligt. Optie nummer één is om naar Groningen te gaan, ruim 19 km ten noordoosten van Roden, waar je Stadion Euroborg kunt gaan om FC Groningen te bekijken. Deze voetbalclub, waar Virgil van Dijk en Luis Suarez hun thuisbasis hadden, heeft net een slopend seizoen achter de rug waarin ze promoveerden naar de Eredivisie. Vanaf augustus spelen ze dus tegen de beste clubs die er in het Nederlandse voetbal te vinden zijn.


 


De tweede optie is SC Heerenveen. Deze club speelt 50 kilometer ten zuidwesten van Roden. Het is een bescheiden ploeg die in de middenmoot eindigt, veilig weg van de degradatiestrijd, maar ook te ver weg van de ploegen in de bovenste regionen. Volgend seizoen wordt belangrijk in de Eredivisie, met Ajax dat hoopt terug te keren in de strijd om de titel.


 


Het is echter onwaarschijnlijk dat sportwedkantoren als BetMGM NL hen hoog zullen inschatten. Niet na het seizoen dat ze net achter de rug hebben en de exodus die ze naar verluidt zullen moeten begeleiden om de boeken in balans te krijgen. Bezoekers van Roden zullen dus vast en zeker een wedstrijd willen zien!


 


Enkele praktische tips voor uitstappen vanuit Roden


Om je goed op weg te helpen en volop van je uitje te laten genieten, hebben we nog enkele waardevolle tips voor je.


 


Openbaar vervoer


Drenthe heeft een goede busverbinding. In de dorpskern van Roden is een opstapplaats en kun je de informatie nakijken.


 


Drenthepas


Met deze pas heb je gratis toegang tot een groot aantal musea en attracties in Drenthe.


 


Visit Drenthe-app


In deze app vind je alle informatie over bezienswaardigheden, activiteiten en evenementen in Drenthe.


 


Fietsverhuur


De beste manier om de omgeving van Roden te verkennen, is op de fiets. Er zijn diverse fietsverhuurpunten in Roden en omgeving.


 


 


Op weg naar Roden?


Als bovenstaand programma nog niet genoeg is, dan zijn er nog tal van mogelijkheden. Zo is er het eeuwenoude landgoed van Amerongen en het museumdorp Orvelte, waar je het leven van de 19de eeuw ervaart. Natuurlijk is er ook de Drentse Aa, een prachtige rivier waar je heerlijk kunt varen en kanoën.


 


 


Wat ons betreft, is de provincie Drenthe sowieso een aantrekkelijke streek om je vrije tijd door te brengen. Roden, met zijn enige buurtdorpen, voegt daar nog heel wat waarde aan toe.