Container niet geleegd: wat nu?


 


We krijgen met enige regelmaat meldingen van inwoners dat hun container niet is geleegd. Heel vervelend natuurlijk! Vooral wanneer het de grijze restafvalcontainer is.


 


Vaak is er een reden waarom de container niet geleegd is. De container stond niet aan de weg toen de vuilniswagen langskwam, het deksel van de container stond open of de container was te zwaar. Om te voorkomen dat containers niet worden geleegd, zijn er regels voor het aanbieden van containers. Gelukkig gaat het in de meeste gevallen goed. Om misverstanden te voorkomen kunt u hier nog eens de regels nalezen.


 


- Zet uw container voor 7.30 uur aan de straat. Het tijdstip waarop uw container wordt geleegd kan namelijk veranderen.


- Gebruik uw eigen container en niet die van de buren.


- Het deksel van uw container is dicht.


- De container is niet zwaarder dan 80 kilo.


- De container staat met de kraag richting de straat. De wielen van de container staan dus aan de buitenkant van de straat of stoep.
- Plaats geen afval naast de container.


- Plaats de container niet voor, naast, boven of achter een obstakel, zoals een auto, boom of straatlantaarn. Zodat de chauffeur goed bij uw container kan.


- Containers worden bij voorkeur twee aan twee met een tussenruimte van 10 centimeter aangeboden.


 


Mijn container is toch niet geleegd


Heeft u rekening gehouden met alle regels en is uw container toch niet geleegd? Geef dit dan aan ons door. Dat kan op onze website via www.noordenveld.nl/afval-niet-opgehaald. Dan gaan wij na wat er aan de hand is en laten u weten of uw container alsnog wordt geleegd. U kunt ook bellen naar telefoonnummer 088-050 88 86.