Vierde 112GroningenDag in de MartiniPlaza 1 juni


 


GRONINGEN – Nog ongeveer 5 dagen te gaan, as zaterdag 1 juni 2024 vindt voor de vierde keer de 112GroningenDag plaats in de Martiniplaza.
Ruim 58 hulpverleningsinstanties waaronder Douane, Brandweer, Ambulancezorg Groningen, UMCG ambulancezorg, Landelijke Eenheid Politie, Justitie, IBT, Sar Nederland, Rijkswaterstaat, VR Groningen, KNRM, Defensie, Marechaussee, Reddingsbrigade zullen aanwezig zijn. Sommige daarvan laten demonstraties zien.


85% is binnen(overdekt) dus mocht het kort regenen er is zoveel te zien, kom gerust ! We hebben 1000 E-Tickets al verkocht.
De 112GroningenDag trok tijdens de vorige edities ruim 6000 bezoekers. Kinderen tot en met 5 jaar hebben dit jaar gratis entree. De 112GroningenDag zal deze editie voor het eerst ook samenwerken met de Stadjerspas(voor 02,25 e entree). De Stadjerspas is een initiatief van de Gemeente Groningen voor mensen met een lager inkomen dan gemiddeld.
De 112GroningenDag is naast de aanwezige hulpverleningsinstanties ook een bijzondere maar vooral leerzame dag voor jong en oud. Tijdens de 112Dag zullen er weer talrijke bedrijven voor u klaar staan met veel informatie over o.a. veiligheid.
Wat kan je doen op het moment dat er echt iets misgaat? Wie bel je nou eigenlijk?
Tijdens de 112GroningenDag kunt u deze vragen gericht stellen aan verschillende hulpverleningsinstanties. Zo weet u precies wat te doen in het geval van een calamiteit of noodgeval. Ook zullen verschillende bedrijven laten zien wat ze in huis hebben. Een dag voor jong en oud !
Muziek en vertier voor kinderen(Clown en springkussens)
Politie Steelband geeft een lunchconcert van 12:15 tot 13:00 uur op het demoveld.
Ook is er weer een feestelijke band(De Bierspiekers uit Spijk) en Clown Marco is weer present. Ook komt er een ware stormbaan voor de kinderen tot jaar of 13 jaar.
Organisator Martin Nuver en Robert(mede organisator) heeft ook voor de 4e editie alle vertrouwen op een groot spectaculaire dag. De 112Dag wordt dankzij de grote animo en alle enthousiaste reacties van standhouders gezien als een groot succes.
Zaterdag 1 juni 2024 is de dag , zet in uw agenda! Dit als afsluiting van het nu 20 jaar bestaan van de website 112Groningen.nl.


 


We introduceren ook online verkoop zodat u tijdens de dag niet lang in een rij hoeft
te staan mits u na 11:45 komt is onze oproep, 10:00 uur gaan de deuren los, dan is
het logisch altijd even druk bij de pin en contant kassa`s enz..
De 112GroningenDag wordt ook in 2024 mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor
A&S Vancare(www.asvancare.nl ) en Subsponsor 101BHV.nl(www.101bhv.nl )
Link online E-Tickets: https://www.martiniplaza.nl/nl/agenda/112-groningendag#tickets
Wat: 112GroningenDag
Wanneer: Zaterdag 1 juni 2024 van 10:00 tot 17:00 uur.
Waar: MartiniPlaza, Leonard Springerlaan 2 in Groningen.
Entree regulier aan de kassa op 1 juni: Tot en met 5 jaar gratis, vanaf 6 jaar €
04,50 Euro p.p. (pinnen ja graag) ingang foyer.
(contant kan ook bij de 112Gr. Dag kassa) in de Martinplaza zelf is alles alleen PIN.