Gezellige drukte op hockeyclub Roden


 


Het was een bruisend weekend op het sportcomplex van MHC Roden aan de Roderweg. Er vond een Open Dag en het 2-daags jeugdhockeykamp plaats.


 


Zaterdagmiddag rond 14 uur druppelden de eerste enthousiaste hockeyers binnen. Sjouwend met grote tassen, slaapzakken en tenten, want het terrein achter het clubhuis werd tijdelijk verbouwd tot een heuse camping. Een half uurtje later stonden er een stuk of 30 tenten opgebouwd. Daarna mochten we de kinderen verwelkomen die zich hadden opgegeven voor de Open Dag. Samen met de eigen jeugdleden werden de hele middag hockeyspellen gespeeld. Van een potje hockey-de-boules tot de ‘gatenkaas’ en het berijden van stier Herman tot het beklimmen van de stormbaan. Slechts één buitje mocht de pret drukken, maar na een half uurtje ging de zon weer schijnen. Met een buik vol pannenkoeken en een ijsje gingen de kinderen van de Open Dag weer naar huis.


De jeugdleden die bleven kamperen hadden nog een activiteit op het programma. Onder leiding van rapper Patrick Hassenpflug werd gerijmd, gerapt en gedanst. En na twee uur hard werken was hij daar; ons eigen clublied. Nadat we die een paar keer hadden geoefend mocht iedereen op eigen wijze de dag afsluiten: lekker chillen met je teamgenootjes in de tent, nog even een balletje slaan. Het werd donker en er verdwenen steeds meer kinderen in hun tenten, maar stil was het nog lang niet……


De volgende morgen was het alweer lekker zonnig. Na het gezamenlijke ontbijt gingen de hockeyclinics van start. Hier werd serieus geoefend op de hockeytechnieken. Bijvoorbeeld op de sleeppush. En we leerden hoe je kunt scoren uit een sliding. Een broodje knakworst ging er na de inspanning wel in. Tijdens de iedereen-wint-iets-Bingo werden mooie (kleine en grote) prijzen gewonnen.


En toen mochten we ons opmaken voor de ‘finale’. Na toestemming van de bondsscheidsrechters en de tegenstander van Heren 1 mochten alle jeugdleden onder toeziend oog van alle ouders en toeschouwers mee het veld op bij de line-up van de wedstrijd van Roden tegen Amersfoort. Luidkeels werd het clublied ten gehore gebracht. Wat zijn we trots. ‘Eey, dit wordt onze zomer man, onze yell is Roden Goden jaa’. ‘Het is altijd gezellig op deze club, heren 1 hup, hup, hup’.


Wat was het een mooi weekend. Wat heeft iedereen genoten. Wát een blije gezichten! Alle betrokken ouders en vrijwilligers; heel veel dank.


Dit weekend werd mede mogelijk gemaakt door Hoveniersbedrijf Brakkee, Poiesz Nieuw-Roden, Univé, Jumbo Roden, Twin Seasons, Bakkerij van Esch en Intersport Roden.