vv Westerkwartier handhaaft zich in 4e klasse door overwinning op HSC.

Na het verlies tegen Waskemeer hadden de zwarte parels het vandaag nodig de rug te rechten en dat gebeurde tot geluk van velen met een zwart hart.

Vanaf het startsignaal zat het Westerkwartier er kort op. Zowel in bbz als bij bbzt werd er snel en actief omgeschakeld. Zo duurde het niet lang voor de eerste kans voor onze trots genoteerd kon worden gezien Maurik 1 op1 voor de keeper kwam maar de bal niet goed raakte waardoor de kans verloren ging. vv Westerkwartier bleef geconcentreerd en gedisciplineerd spelen naarmate de wedstrijd vorderde en zag zijn en onze captains inzet beloond worden toen die na wederom goed doorzetten onderuit gehaald werd met gevolg een penalty. Rense Dijk ontfermde zich hierover en schoot beheerst binnen 0-1 tot blijdschap van massaal aanwezige (waarvoor dank)zwarte Armada.
HSC lukte het niet om kansen te creëren en leek gefrustreerd te raken en speelde meer en meer de lange bal wat vv Westerkwartier min of meer in de kaart speelde. Wel waren uit 2 vrije trappen momenten die anders hadden kunnen aflopen echter waren het de Lat en de wederom in het lichtblauw shinende Halbin die een tegendoelpunt voorkwamen. De mannen van Sir Wardenier wisten wel weer te scoren want het was Tjeerd die uit de rebound keurig binnenwerkte 0-2 zo rond de de 30e minuut wat toch een fijne marge betekende. Tot rust werd er niet meer gescoord waardoor er met 0-2 gerust werd.

De tweede helft kunnen we kort en bondig over zijn. Waar HSC wel probeerde om kansen te creëren was het de als team spelende Westerkwartier wat de baas bleef en geconcentreerd de 0-2 over de welkende lijn trok. Er waren zelfs nog kansen op de 0-3 echter was dit wellicht ook iets steveel van het goede geweest. Toen de leidsman blies voor het einde van de wedstrijd leidde dit dan ook tot emotionele taferelen. Zelfs de normaal gesproken stevige nazitter Lucas Dijk is na verluid hevig geëmotioneerd direct per auto vertrokken gezien de emoties hem teveel werden. Voor dit laatste alle begrip uiteraard.

Wat telt is dat de club na promotie zich heeft weten te handhaven. Gefeliciteerd!