De laatste wedstrijd van het lopende seizoen was er een waar voor GOMOS weinig meer op het spel stond. De ploeg van trainer Bas Veldman kon niet meer promoveren of degraderen, en maakt zich op voor nog een jaar tweede klasse. Op bezoek bij het Groningse Helpman wachtte de afscheidswedstrijd van hoofdtrainer Bas Veldman. Bas gaat aan de slag bij ACV uit Assen en wordt opgevolgd door Bernd van Bolhuis. Laatstgenoemde was al eerder trainer van de Norger hoofdmacht en maakt op woensdagavond 3 juli een mooie rentree. Dan staat namelijk de wedstrijd tegen FC Groningen op het programma in Norg. Maar eerst moest vandaag de competitie worden uitgespeeld, voor Helpman stond er nog wel iets op het spel. Zij konden namelijk nog de nacompetitie voor promotie spelen. Daarvoor moesten zij vandaag winnen en Annen punten verspelen tegen Sellingen. In theorie zou een gelijkspel tegen GOMOS ook kunnen volstaan, maar dan moest Annen verliezen in Oost-Groningen.

De zon stond deze laatste speeldag hoog aan de hemel, het merendeel van het publiek had daarom dan ook de korte broek uit de kast geplukt, of Helpman vandaag ook wat zou gaan plukken (de winst?) dat zouden we over een anderhalf uur weten. Helpman kreeg in de 11e minuut al een mooie openingskans, Melvin Koning bracht redding, dat was ook een van de weinige hoogtepunten in de eerste 30 minuten, toch was het een minuut later Robert Elsinga die de geel-zwarten liet juichen, na goed voorbereidend werk van Wouter Speelman kon hij de 0-1 intikken. GOMOS zou op slag van rust nog goed wegkomen nadat een speler van Helpman in een 1 op 1 situatie zou missen, maar met 0-1 gingen we de rust in.

Tweede helft

Ramon Klok zou in de 50ste minuut een gele kaart krijgen na een overtreding, de vrije trap daaruit van Helpman vloog over. Bas Veldman besloot hierna een aantal wissels in te brengen, Roy Slachter, Ivo Drenth en Wouter Speelman maakten plaats voor respectievelijk Martijn Bosman, Edwin Rozenveld en Tim Assman. GOMOS ging op zoek naar de 0-2, invaller Tim Assman kreeg die kans al vrij snel en benutte hem ook, toch werd zijn goal (na een lange discussie met de scheids, grens en trainers) afgekeurd vanwege het feit dat de bal al voor de goal over de zijlijn zou zijn geweest. GOMOS bleef op 0-1, toch mocht Tim iets later (67ste minuut) zijn goal wel op het scorebord laten staan, hij schoot de 0-2 binnen. Vervolgens een bijzonder moment, speelden we nou in de Sahara of gewoon in Grunn? De gegeven drinkpauze kwam namelijk wat ongeloofwaardig over maar naast het vocht ook een mooie gelegenheid voor de trainers om wat zaken door te nemen. Het vocht deed Jorden Wegdam goed, want hij kreeg iets later een mooie kans, helaas werd zijn schot gekeerd door de keeper. Helpman werd hierna wakker en schoot zich in de 80ste minuut zelfs naast de Norgers, 1-1! Invallers doen het altijd goed bij GOMOS en dat zou ook vandaag weer merkbaar zijn, Wouter de Vries en Edwin Rozenveld kregen eerst beiden een grote kans maar wisten die niet te benutten, toch zou Edwin zijn stempel uiteindelijk wel op de wedstrijd drukken. Hij kreeg in de 88ste minuut een balletje van Ricardo Smit in de voeten, Edwin dook de hoek in en schoot van afstand keihard binnen, GOMOS op de 1-2 en diezelfde Edwin schoot een minuut later ook nog de 1-3 binnen, waardoor de droom van Helpman op de nacompetitie verdwenen was, Helpman-GOMOS zou eindigen in 1-3.

De laatste met Bas Veldman: tja 3 puntjes, Helpman was de beter voetballende ploeg dat wisten we van tevoren, ons wedstrijdplan was goed en goed uitgevoerd aldus Bas. We hebben weinig grote kansen weggegeven al hadden we het laatste kwartier voor de rust het wel lastig omdat Helpman gevaarlijker werd. Maar goed toch een goal waardoor je lekker de rust in gaat. De tweede helft vond Bas het aan de GOMOS kant steeds beter worden, de wissels brengen het hele seizoen al fitheid in de ploeg en ze voeren hun taken ook goed uit. En ja na de 1-1 is het natuurlijk de vraag wat gaat Helpman doen (men moet winnen) dus gaan ze alles of niets spelen dat was de vraag. Maar juist vanaf dat moment vond Bas zijn ploeg heer en meester op het veld, Helpman creëerde zelf weinig kansen, wij daarentegen juist heel veel en als die allemaal waren benut had het zo 1-6 kunnen zijn geweest. Daarnaast is en blijft het natuurlijk leuk dat een wisselspeler weer weet te scoren. Uiteindelijk is dit een mooi resultaat en als afsluiter zijn we ook nog eens de ploeg met de minste doelpunten tegen aldus Bas Veldman die vandaag voor het laatst langs de zijlijn stond in het geel-zwart. Bedankt Bas!