Roden – Rodenaren Jelle en Harma nemen van 3 t/m 7 juni a.s. deel aan hun tweede editie van de Mega Run. Ze zijn aangestoken door hun oudste zoon Nick en zijn kameraden. Vorig jaar zijn ze met beide zoons en de kameraden van hun oudste zoon meegegaan. Die hadden dit jaar allemaal andere plannen dus bleven zij dit jaar met zijn tweeën over. Op zondag 2 juni vindt de keuring van de auto’s plaats en is er een legendarische pré-party in de avond.


 


De route voert de Strijders, zoals de deelnemers worden genoemd bij deze run, door het oosten van Europa. Ze starten in Tsjechië en doen onder andere Polen, Slowakije en Oostenrijk aan. De totale route is zo’n 2500 tot 3000 km en de route van de dag ontvangen de Strijders op de dag zelf. Om te kunnen deelnemen dient de auto(barrel) minimaal 15 jaar oud te zijn en bij aankoop mag hij niet duurder zijn dan € 1.000 euro. De “barrels” mogen van alle gemakken en gekkigheid worden voorzien (zwaailampen, discolampen, etc.) De origineelste of mooiste ‘nightbarrel’ kan een gratis inschrijving voor volgend jaar winnen. De barrels dienen wel te voldoen aan strikte veiligheidseisen! Safety first, beer second’. Vorig jaar zijn Jelle en Harma al begonnen met de voorbereidingen. ‘Wat willen we volgend jaar? Wat voor stickers, verf, andere lampen of toeters?’. De laatste weken voor de start zijn ze echt volop bezig geweest met verven, opbouwen van de lampen/toeters, etc. Maar ook een koelbox, koffieapparaat en reservewiel mogen dit jaar niet ontbreken.


 


De Strijders gaan letterlijk door het stof, zeuren niet, gaan gewoon door en houden van gezelligheid! Elke avond is er een feest op de camping nadat de campingburgemeester (Sytze) alle barrels strak naast elkaar heeft laten parkeren en de tentjes op zijn gezet. Dit jaar zullen BeatCrooks, Boer Bennie, Mooi Wark, Stef Ekkel en Wim Salabim met William van Mooi Wark optreden. Op woensdagavond is er een Foute Party. Ze weten niet welke kleding ze zullen dragen. Hun zoon Mark heeft outfits besteld en zij pakken deze pas woensdagavond uit.Het thuisfront kan het spektakel dagelijks volgen via RadioNL. Je kunt Jelle en Harma ook volgen via de Facebookpagina: team Beun en Co.


Foto/tekst Harry de Boer