SLANGENKUILValentijnsdag is weer achter de rug. Ik blijf het een typische dag voor de commercie vinden. Net als Vaderdag en Moederdag. Alsof je één dag in het jaar lief voor elkaar moet zijn en dit dient uit te drukken door in de geldbuidel te tasten en iemand te verrassen met een geschenk. Ik las dat een deskundige de mening die ik daarover heb afdoet als je indekken tegen teleurstelling. Dat is bij mij echt niet het geval. Ik verwacht voor zolang ik me kan herinneren helemaal niets bij Valentijnsdag en daar heb ik geen probleem mee. 14 februari is voor mij een dag zoals alle andere waarop je omkijkt naar een ander en hulp aanbiedt als hij of zij het nodig heeft en niet alleen omdat het toevallig Valentijnsdag is.
Hulp is ook nodig bij het formeren van het nieuwe kabinet want met z’n vieren komen ze er niet uit. Omtzigt was diep in zijn hart altijd al tegen samenwerken met de PVV, hield echter enigszins de schijn op, kon er uiteindelijk niet meer onderuit maar verschool zich alsnog achter de financiële sores om vervolgens het hazenpad te kiezen en de andere drie in verwarring achter te laten. Het was niet chic waren zijn eigen woorden. We zijn inmiddels drie maanden na de verkiezingen en volgens mij zijn we helemaal niets opgeschoten. Misschien moeten we wel opnieuw terug naar de stembus. Als dit het geval is wordt de PVV waarschijnlijk alleen nog maar groter en dunt NSC flink uit begrijp ik omdat veel stemmers op die partij het bepaald ook niet chic vonden dat Omtzigt opstapte en bij eventuele nieuwe verkiezingen hun stem naar een andere partij laten gaan. Linksom of rechtsom dient er een nieuw kabinet te komen want het land moet natuurlijk wel geregeerd worden. Dus ophouden met elkaar vliegen af te vangen en navelstaren, schouders eronder en gaan met die banaan.
Problemen genoeg die snakken naar een oplossing. Het kabinet is er om het land te besturen maar het Binnenhof heeft meer weg van een slangenkuil waar het niet gaat om wie het meest integer is maar wie de grootste bek heeft, sluw en gehaaid is.
Het Binnenhof staat daarin niet alleen. Er is nog een plek in Nederland waar roddel en achterklap hoogtij vieren en het ook een ware slangenkuil is. In Hilversum. Matthijs van Nieuwkerk was gecanceld en leek een nieuwe start te maken bij RTL 4. Door het rapport Van Rijn is hier inmiddels geen sprake meer van en ondertussen duiken er steeds meer onsmakelijkheden over Van Nieuwkerk op. Hij is daarin ondertussen niet meer de enige. Mart Smeets, Paul de Leeuw, Erben Wennemars en NPO Bobo Remco van Leen hebben inmiddels ook het nodige stof doen opwaaien. Van Leen is overigens de echtgenoot van Anniko van Santen die Opsporing Verzocht presenteert. Leuk voor een portretfoto met een zwart balkje voor zijn ogen vonden ze bij Vandaag Inside.
De poppetjes in Hilversum buitelen over elkaar heen om het allemaal zo ranzig mogelijk te maken. Voor hen geldt hetzelfde als voor Den Haag. Hou op met
moddergooien en ga bezig met kwalitatief goede programma’s maken in plaats van de veelal bagger die nu uitgezonden wordt. En laat de misstanden die er hebben plaatsgevonden behandelen door justitie.


 


Hindrik van der Spoel


 


~advertentie~