Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, koets, wagen en tekst


 


ONDANKS ZEER SLECHTE WEGEN ZIJN DE GENERATOREN OP JUISTE PLEK IN OEKRAÏNE AFGELEVERD. PAARD EN WAGEN BRACHTEN UITKOMST.


Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, sneeuwploeg, mist, weg, straat en Arctisch


De Stichting Oost West Kontakten heeft in haar negende hulptransport 30 generatoren naar de provincie Chernihiv in Noord Oekraïne gebracht. De Stichting OWK levert haar hulpgoederen af bij de mensen thuis. Op deze manier wordt voorkomen dat strijkstokken handel kunnen drijven met onze hulpgoederen. Dit functioneert prima, maar de OWK-chauffeurs komen wel in de verste uithoeken. De wegen zijn in de winter heel erg slecht. Zo slecht, dat bij deze expeditie de laatste kilometers met paard en wagen moesten worden afgelegd. In deze noordelijke provincie zijn heel veel kleine dorpen van 300 tot 600 inwoners waar regelmatig de stroomvoorziening wordt afgeschakeld om de schade bij droneaanvallen te beperken. Door dit hulptransport zijn er weer 30 gezinnen blij gemaakt met een basisvoorziening in bijzonder barre tijden.


Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, segway, koffer en tekst


Henk Jongstra, één van de chauffeurs zegt: “De intense dankbaarheid heeft bij mij een onuitwisbare indruk gemaakt. De mensen hebben bijna niets, maar wij worden ontvangen als koningen. Wat ook erg mooi is om in deze kleine dorpen mensen op een fiets uit Noordenveld zien, die de duim opsteken als ze een vrachtauto met Nederlands kenteken zien”.


Kan een afbeelding zijn van mist en weg


De Stichting OWK wil graag nog meer hulptransporten organiseren, maar is op zoek naar sponsoring van de diesel voor de 5000km.  Donaties kunnen worden overgemaakt naar de Stichting OostWestKontakten o.v.v. hulp aan Oekraïne.     NL 03 RABO 0399409432.


Kan een afbeelding zijn van 10 mensen, busje en weg


 


Kan een afbeelding zijn van 2 mensen